Teknoloji

iPhone 9’un tanıtım tarihi için yeni iddia

iphone 9

2016 çıkışlı iPhone SE‘nin takipçisinin iPhone 9 adıyla bu yıl içinde resmiyet kazanacağına dair haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Son haberler, akıllı telefon için beklenen resmi duyurunun yakında yapılabileceğini gösteriyor.

Birkaç hafta önce Apple’ın küresel koronavirüs salgını nedeniyle iPhone 9’un tanıtımını süresiz olarak ertelediği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak son iddialar, Apple’ın bu konudaki fikrinin değiştiğine işaret ediyor.

Apple’ın sürecin yürütülmesi konusunda şirket içinde bir toplantı gerçekleştirdiği ve bunun sonucunda iPhone 9’u 15 Nisan’da duyurmaya karar verdiği söyleniyor. Akıllı telefonun 22 Nisan itibarıyla da satışa sunulacağı belirtiliyor. Apple’ın tanıtım için çevrimiçi etkinlik düzenleyip düzenlemeyeceği ise şimdilik bilinmiyor. Şirketin standart bir basın açıklamasıyla yetinebileceği belirtiliyor.

iPhone 9’un ABD’de 349 veya 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı söyleniyor. Bu da orta sınıf akıllı telefon pazarında Apple’ın da işin içine girmesiyle rekabetin biraz daha kızışabileceği anlamına geliyor. iPhone 9’un tasarım bakımından geniş ekran çerçeveleri ve fiziksel Touch ID sensörüyle eski iPhone’lara yakın durması bekleniyor.

iPhone 9 hakkında konuşurken Apple’ın planlarının küresel koronavirüs salgını nedeniyle değişebileceği ihtimalini de unutmamak gerekiyor. Cupertino merkezli şirketin ABD ve Avrupa’da yüz milyonlarca insan evindeylen yeni bir telefon çıkarmayı seçmemesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Yine de; teknoloji severler için iPhone 9’un tanıtılması şu günleri biraz daha ilgi çekici hâle getirebilir. Buna ek olarak; Apple’ın iPhone 9’u tanıtması durumunda Google’ın da Pixel 4a’yı duyurması sürpriz olmayacaktır. Apple ve Google’ın rekabeti, orta sınıf akıllı telefon pazarını daha renkli hâle getirecektir.

İLGİLİ HABERLER