Dosya

Apple iPhone 6s Plus ve iPhone 6 Plus karşı karşıya

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-iphone-6s-plus-vs-iphone-6-plus

Apple, düzenlediği etkinlikle uzun süredir beklenen yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı görücüye çıkardı. Yeni iPhone’lar önemli ölçüde beklentileri karşılarken, ”S” etiketi taşıyan cihazlar bu etiketten beklenmeyecek bazı yenilikleri beraberinde getiriyor.

Apple’ın ”tanıdık gelebilir ama her şeyi değiştirdik” sloganıyla tanıttığı cihazlardan iPhone 6s Plus’ın selefi iPhone 6 Plus ile olan benzerlik ve farklarını sizler için sıraladık.

Tasarım

iPhone 6s Plus ve iPhone 6 Plus tasarım bakımından neredeyse aynılar. ”S” etiketi nedeniyle bu durum kimseye şaşırtıcı gelmiyor. Apple’ın iPhone 6s Plus’ta 7000 sınıfı alüminyum kullanması ve renk seçenekleri arasına roze altınını eklemesi, gerçekleştirilen görsel değişiklikler olarak göze çarpıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple iPhone 6s ve iPhone 6 karşı karşıya

Ekran

iPhone 6 Plus, 5.5 inç ekranıyla Apple’ı phablet sahasına taşımıştı. iPhone 6s Plus da aynı ekran boyutunu koruyor, ancak şirketin 3D Touch adını verdiği bir özelliği de beraberinde getiriyor. Bu özellik sayesinde farklı dokunma şiddetleri kullanıcılara cihazla farklı türde etkileşimler kurma imkanı veriyor.

Hem iPhone 6s Plus’ta hem de iPhone 6 Plus’ta 1920 x 1080 piksel çözünürlük ve 401 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranlar bulunuyor. Söz konusu yoğunluk değeri aynı klasmandaki diğer cihazlara kıyasla biraz düşük gibi gözükse de, iPhone 6 Plus’ın ekranının sağladığı memnuniyetin seviyesi oldukça yüksekti. Dolayısıyla benzer bir deneyimin iPhone 6s Plus’ta da sürdürülmesi muhtemel gözüküyor.

Kamera

iPhone’un kamerası son birkaç yıldır önemli övgüler alıyor. Apple’ın akıllı telefonları rakipleri kadar megapiksel sunmasalar da, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile çekilen fotoğrafların kalitesi fazlasıyla tatmin edici bir seviyedeydi.

iPhone 6s Plus’ta Apple, megapiksel alanında rakipleriyle arasındaki farklı biraz olsun kapatıyor, ancak yine de aynı seviyeye gelmiyor. iPhone 6 Plus’ın 8 megapiksel arka ve 1.2 megapiksel ön kameraları, iPhone 6s Plus’ta yerlerini 12 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kameraya bırakıyor. Apple, iPhone 6s Plus’ın iPhone 6 Plus’tan daha iyi fotoğraflar yakalayacağını belirtmekten de geri kalmıyor.

İşlemci

iPhone 6 Plus’taki A8 işlemci ve M8 hareket işlemcisi, iPhone 6s Plus’ta A9 işlemci ve M9 hareket işlemcisine yükseltiliyor. Apple’a göre, bu değişim yüzde 70 daha yüksek işlemci performansını beraberinde getiriyor. Grafik işlemcisinin performansındaki artış oranının ise yüzde 90’ı bulduğu belirtiliyor.

Apple, 16, 64 ve 128 GB’lık dahili depolama alanı seçeneklerinden iPhone 6s Plus’ta da vazgeçmiyor.

Yazılım

iPhone 6s Plus kutusundan Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 9 ile birlikte çıkacak. Ancak iPhone 6 Plus’a da 16 Eylülden itibaren iOS 9 yüklenebilecek. Kısacası yazılım deneyimi bakımından iki cihaz arasında fark olmayacak.

Sonuç

İlk bakışta iki cihaz arasında bir fark bulunmuyor. Ancak özelliklere daha derinlemesine bakıldığında, iPhone 6s Plus daha yeni bir cihaz olmasının avantajından faydalanıyor ve iPhone 6 Plus’ın önüne geçiyor.

İLGİLİ HABERLER