Manşetler

Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus tanıtıldı

iphone-6s-6s-plus-090915

Apple’ın beklenen akıllı telefonu iPhone 6S tanıtıldı. Bu akşam Türkiye saatiyle saat 8’de başlayan, San Francisco’da düzenlenen Apple etkinliğinin ana konusu olan yeni iPhone’lar nihayet görücüye çıktı.

Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı şimdiye kadarki en mükemmel iPhone’lar olarak tanımlıyor. Ayrıca “dünyadaki en gelişmiş akıllı telefonlar” nitelendirmesini de yapıyor. Yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile birlikte roze altın renk seçeneği de geliyor. Tamamen yenileniş bir alüminyum malzemeyle çıkacak bu iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın gümüş, altın, uzay grisi ve roze altın renk seçenekleri bulunacak.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın ekranlarını yeni ve sağlam bir ekran camı, Ion-X koruyor, tıpkı Apple Watch Sport modelinde olduğu gibi. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın Force Touch teknolojisine sahip olacağı söyleniyordu. Force Touch teknolojisi iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta 3D Touch olarak sunuluyor.

apple-iphone-6s-live-_1939

3D Touch ile birlikte Peek ve Pop olarak adlandırılan yeni ekran hareketleri geliyor. 3D Touch fotoğraf, e-posta iletisi, mesaj ve diğer içeriklerin ekranda ön plana çıkmasını, etrafındakilerin ise bulanıklaşmasını sağlıyor. Hafifçe bastırarak başka bir seçeneği, daha fazla bastırarak başka bir seçeneği ortaya çıkarmak mümkün oluyor.

iPhone 6S’te Apple Watch’ta yer alan Taptic Engine motoru da bulunuyor. Bu birim sayesinde hafif tıklatma ve tam tıklatma gibi işlevlerde farklı dokunmatik geri bildirimler alınıyor.

apple-iphone-6s-live-_1987

Apple iPhone’da yeni A9 işlemciye yer veriyor. Üçüncü nesil 64-bit işlemci yeni bir transistör mimarisine sahip, A8’den de yüzde 70 daha hızlı. Aynı zamanda yüzde 90 daha yüksek grafik performansına sahip. Bu sayede yeni iPhone 6S konsol kalitesinde oyun keyfi sunabiliyor.

apple-iphone-6s-live-_2097

iPhone 6S ile birlikte nihayet arka kameranın çözünürlüğü artırılıyor. 12 megapiksel iSight kameranın daha doğru ve kesin otomatik odaklama yeteneği bulunuyor. Apple’ın kamera ekibi girişim ve gürültüyü azaltacak yeni bir teknoloji geliştirmiş, diyotları ayırarak onları daha doğru ve kesin çalışır hâle getirmiş. Böylelikle renk doğruluğu bakımından daha iyi sonuçların elde edildiği belirtiliyor.

apple-iphone-6s-live-_2165

Yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın önemli bir yeniliği de HD videoların yanı sıra 4K videoların çekimine de imkan tanıması. Ön tarafta da 5 megapiksel çözünürlüklü FaceTime HD kamera bulunuyor. Bu ön kameranın Retina Flash olarak adlandırılan bir özelliği de bulunuyor. Bu özellik kapsamında iPhone 6S’in bütün ekranı 3 kat daha parlak olacak şekilde aydınlatılıyor, böylelikle ön kamera için bir flaş işlevi görmüş oluyor. Üstelik bu Retina Flash, True Tone flaş gibi çalışıyor, yani ekran aydınlatması tek bir renkle yapılmıyor.

apple-iphone-6s-live-_2232

Apple, iPhone 6S’in 3D Touch özelliğini fotoğraflarda da kullanıyor ve ortaya Live Photos olarak adlandırılan yeni bir özellik çıkıyor. 12 megapiksellik sabit görüntülerin çekim süresi uzatılıyor ve verimli bir çerçeve birleştirme teknolojisinin yardımıyla ortaya canlı fotoğraflar çıkıyor. Kullanıcıların canlı fotoğrafları çekmesi için normal fotoğraf çekmekten farklı bir şey yapması gerekmiyor. Kullanıcılar çektikleri Live fotoğrafları ekrana bastırarak izleyebiliyor.

apple-iphone-6s-live-_2256

Yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus 23 farklı LTE bandını destekliyor, LTE de iki kat daha hızlı çalışıyor. Bu da iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın 1 Nisan 2016’dan itibaren Türkiye’de faaliyete geçecek 4.5G servisleriyle uyumlu çalışacağını gösteriyor. Ayrıca Wi-Fi performansının da iki katına çıkarıldığı belirtiliyor.

apple-iphone-6s-live-_2312

iPhone 6S ve 6S Plus’ın da 16 GB, 64 GB ve 128 GB’lık depolama alanı seçenekleri bulunacak. Bu telefonlar iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın mevcut fiyatlarıyla sunulacak. Geçen yılın telefonları da piyasada kalmaya devam edecek, tabii ki indirimli fiyattan sunulacak. Bu arada iPhone 5s de piyasada kalmaya devam edecek.

apple-iphone-6s-live-_2336

iPhone 6S ve 6S Plus için ABD ve başta gelen bazı ülkeler için ön siparişler 12 Eylülde başlayacak. Telefon 25 Eylülde bu ülkelerde satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar 130’dan fazla ülke ve 400’den fazla mobil operatör tarafından iPhone 6S ve 6S Plus’ın satışa sunulması bekleniyor.

iPhone 6S veya 6S Plus’ı tercih edecek Android kullanıcıları içinde iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta Move adı verilen veri ve içerik taşıma uygulaması yüklü olarak gelecek.

Bu arada Apple bir iPhone Yükseltme Programı da başlattı. Başlangıçta ABD’deki mağazalarda geçerli olacak ve daha sonra dünya çapına yayılacak bu program kapsamında katılımcılara her yıl yeni bir iPhone verilecek. Mobil operatör seçme, SIM kilitsiz iPhone edinme hakkı da sunulacak. Bu programın ABD’deki aylık ücreti 32 dolar olarak belirlendi.

apple-iphone-6s-live-_2352

Bu arada iOS 9 güncellemesi de 16 Eylülde yayınlanacak.

Detaylar geliyor…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER