Teknoloji

Apple iPhone 6’nın bükülmeye meyilli olduğunu biliyormuş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphone 6ABD’de sürmekte olan bir dava nedeniyle ortaya çıkan Apple’ın şirket içi belgeleri, ilginç bir gerçeği gözler önüne seriyor. Motherboard’da yer alan habere göre, Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’un daha önceki modellere kıyasla bükülmeye daha meyilli olduğunu önceden biliyormuş.

Mahkemeye sunulan belgeler, Apple’ın bükülme konusunda şirket içinde gerçekleştirdiği testlerin sonuçlarını gözler önüne seriyor. Buna göre, iPhone 6’nın iPhone 5s’e kıyasla bükülmeye 3.3 kat daha meyilli olduğu görülüyor. iPhone 6 Plus ve iPhone 5s arasındaki karşılaştırmada ise bu oran 7.2 kata çıkıyor.

Apple, 2014’te yeni tasarıma sahip 4.7 inç iPhone 6 ve  5.5 inç iPhone 6 Plus’ı tanıtmıştı. Akıllı telefonların satışa sunulmasından birkaç gün sonra ise telefonların kullanıcıların cebindeyken baskıya dayanamayıp büküldüğü ortaya çıkmıştı. Apple’dan o dönemde yapılan açıklamada bükülme vakalarının son derece nadir görüldüğü belirtilmiş, şirket bazı medya kuruluşlarını cihazlarının dayanıklılığının nasıl test edildiğini göstermek adına yerleşkesine davet etmişti. Buna rağmen, bükülen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’lar internette boy göstermeyi sürdürmüştü.

Bükülen iPhone 6’lar konusu, bazı modellerin dokunmatik ekranında görülen problemin ardından yeniden gündeme geldi. Bazıları dokunmatik ekranın çalışmaması sorununun iPhone 6’ların bükülmesinden kaynaklandığını savunsa da, Apple sorunun cihazların sert bir yüzeyin üzerine birkaç kez düşmesinden ve bunun cihaz üzerinde daha fazla strese yol açmasından kaynaklandığını iddia etmişti.

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hakkında gelen bükülme şikayetlerinin önünü kesmek için dayanıklılığı artırma yoluna gitmiş ve işlemcinin altındaki bölümde daha fazla sentetik yapıştırıcı kullanmaya başlamıştı. Cupertino merkezli şirketin bu değişikliği mahkeme tarafından da doğrulansa da, Apple hâlâ iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’larda bükülme sorununun varlığını resmi biçimde kabul etmiyor.

İLGİLİ HABERLER