Teknoloji

Apple iPhone 13 modelleri için resmi başvurulara başladı

vimeo dolby vision hdr iphone 12 pro

Apple iPhone 13 serisi hakkındaki dedikodu ve sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin bu seride tasarımı fazla değiştirmemesi ancak kamerada kayda değer iyileştirmeler yapması bekleniyor. Şirket, iPhone 13 modelleri için resmi başvurulara da başlamış gibi görünüyor.

Consomac’ın haberine göre; şirket iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in Avrasya Ekonomik Komisyonu’ndaki (EEC) model numaraları için resmi başvurularını yaptı. Apple’ın A2628, A2630, A2634, A2635, A2640, A2643 ve A2645 olmak üzere yedi model numarası alması ise başka soruları doğuruyor.

Apple, geleneksel olarak iPhone modellerini net biçimde kategorilere ayırıyor. Örneğin, geçen yıl çıkan iPhone 12 mini ve iPhone 12 için “A21xx”, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max içinse “A23xx” şeklinde model numaraları alınmıştı. Uluslararası versiyonların model numaraları ise “A24xx” şeklindeydi. Ancak bu yıl tüm model numaraları “A26xx” formatında ve yedi model numarasının telefonun ABD ve uluslararası versiyonları için yeterli değil.

Beklentileri karşılamadığı söylenen iPhone 12 mini’nin takipçisinin tüm bölgelerde satılmaması muhtemel olasılıklardan biri. Ancak Apple’ın iPhone 13 Pro Max’e daha ayrıcalıklı bir muamele yapması da ihtimaller arasında sayılıyor. Şirketin sadece tek bir stok kodu gerektiren küresel bir akıllı telefon çıkarabileceği belirtiliyor.

Apple, iPhone 13 serisi için gayrı resmi doğrulamayı yapmış oldu. Önümüzdeki dönemde yeni iPhone modelleriyle ilgili yeni detayların duyulması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER