Teknoloji

Apple iPhone 12’lerin çıkışının gecikeceğini doğruladı

iphone indirim fırsatı

Apple, iPhone 12 modellerinin piyasaya çıkışının gecikeceğine dair iddiaları doğruladı. Şirketin finans şefi Luca Maestri, çeyrek sonuçlarının yatırımcılarla değerlendirildiği toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz yıl yeni iPhone’ları satmaya eylül ayının sonlarında başlamıştık. Bu yıl yeni modellerin tedariğinin birkaç hafta sonra başlamasını bekliyoruz.”

Maestri, yeni iPhone’ların çıkışındaki gecikmenin nedeni konusunda bilgi vermedi. Ancak iPhone 12’nin beklenenden daha geç bir tarihte piyasaya sürülebileceği konusundaki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşıyordu.

İlk olarak şirketin geniş ölçekli üretime normalden bir ay daha geç başlayacağı belirtilmişti. Yeni iPhone’ların çıkışının gecikebileceği konusunda Qualcomm da son çeyrek sonuçlarını açıklarken ipucu vermişti.

Apple uzun süredir yeni iPhone’larını eylül ayında tanıtıyor ve telefonları aynı ay içinde piyasaya sürüyor. Cihazların ekim ayına kadar hazır olup olmayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. Ancak şirketin tanıtım etkinliğini yine eylül ayı içinde gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

Apple iPhone 12 öncesinde başka telefonlarının çıkışını da olağan takviminin ötesine bırakmıştı. Şirket, iPhone X’u 2017’nin ekim ayında iPhone 8 ile birlikte duyurmuş; ancak üretim sorunları nedeniyle bu modeli kasım ayında piyasaya sürmüştü. 2018’de ise eylül ayında tanıtılan iPhone XR’ın piyasaya çıkışı LCD ekran üretimindeki sorunlar nedeniyle ekim ayına kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER