Teknoloji

Qualcomm’dan iPhone 12 için gecikme sinyali

qualcomm apple

Qualcomm, 2020 finansal yılının üçüncü çeyreğine ait sonuçları açıkladı. Şirket, yatırımcılarına 5G dönüşümünün işlerine yapacağı olası pozitif etki konusunda bilgiler de verdi. Huawei’yle küresel bir patent lisans anlaşması imzaladığını duyuran Qualcomm, 5G uyumlu iPhone 12 modellerinin çıkışı konusunda da önemli bir ipucu verdi.

Qualcomm, dördüncü çeyrekteki sonuçlarının “Küresel bir 5G amiral gemisi telefonun çıkışındaki gecikme”den etkilenebileceğini belirtti. Burada doğrudan Apple’ın adı geçmese de, bahsedilenin Apple ve iPhone 12 olduğunu anlamak çok zor olmuyor. Geçtiğimiz ay da Broadcom yatırımcılarını beklenen bir telefonun çıkışının gecikebileceği konusunda uyarmıştı. Broadcom da Apple’a iPhone’da kullanılan bileşenler sattığı için iki uyarının aynı şeyi işaret ettiğini anlamak çok zor olmuyor.

Qualcomm ve Broadcom gibi şirketlerin iPhone 12 ile ilgili verdiği sinyallerin daha somutu, Apple tarafından da verilebilir. Cupertino merkezli şirket de günün ilerleyen saatlerinde 2020 mali yılının üçüncü çeyreğine ait finans raporunu yayınlayacak. Şirketin bu raporu değerlendirirken yeni iPhone’lara dair ipuçları vermesi de sürpriz olmayacaktır. Genellikle eylül ayının ikinci yarısında yeni iPhone’larını çıkaran Apple’ın bu yıl ekim ayını beklemesi sürpriz olmayacaktır.

Qualcomm’un finans şefi  Akash Palkhiwala da yatırımcılara yaptığı değerlendirmede konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Müşterilerimiz yongaları genellikle ürünlerinin çıkışından iki ay önce satın alıyor. Dolayısıyla burada bir gecikme görüyoruz. Satın almaların bir kısmı eylül çeyreğinde gerçekleşti. Bu da bizim öngörülerimizi etkiledi. Bir kısmı da aralık çeyreğine sarkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER