Teknoloji

Apple iOS 14 ile uygulama aboneliği için yeni çözüm sunacak

apple app store yeni yıl sürprizleri

Apple, iOS 14 ile birlikte geliştiricilerin indirim veya ücretsiz abonelik imkanı sunarak yeni aboneler kazanmasını veya eski abonelerini geri döndürmesini kolaylaştıracak. Şirket bunun için geliştiricilere “Teklif Kodları” adını taşıyan bir araç sunacak. Apple’dan verilen bilgiye göre, bu “özel ve alfa sayısal” kodlar, otomatik olarak yenilen abonelikler için ücretsiz veya indirimli erişim imkanı sağlayacak.

Geliştiriciler bu tek seferlik kodları çevrimiçi veya çevrimdışı olarak dağıtabilecek. Kodların dağıtımı e-postayla gerçekleştirildiği gibi, etkinliklerde doğrudan kağıda basılı olarak da yapılabilecek.

Apple, geliştirici setinin müşteri uyumluluğuna bağlı olarak yeni, mevcut ve eski abonelere kod sunmayı mümkün kılacak. Müşteriler teklif başına sadece bir kod kullanabilecek. Ancak hesaplarında tek bir seferde 10 aktif teklif bulunabilecek.

apple ios 14

Kodlar, kullanıcılara ücretsiz veya indirimli erişim fırsatı sağlayacak. Uygulama geliştiricileri ise servislerine olan ilgiyi daha uzun vadeli hâle getirebilecek. Bu durum Apple’a da fayda sağlayacak. İlk abonelik yılında abonelik ücretinden yüzde 30’luk bir kesinti yapan Apple, aboneliğin sürmesi durumunda sonraki yıllar için payını yüzde 15’e indiriyor.

Apple iOS 14 ve iPadOS 14’ü sonbaharda yayınlayacak. Geliştiriciler de bu işletim sistemlerinin çıkışının ardından Teklif Kodları’nın dağıtımına başlayabilecek.

İLGİLİ HABERLER