Manşetler

Apple ikinci nesil HomePod’u tanıttı

apple homepod

Apple akıllı hoparlörü HomePod’un 2. nesil versiyonunu tanıttı. Apple yenilikleri ve Siri zekasıyla donatılan HomePod, gelişmiş bilişimsel ses teknolojileri sunuyor ve Uzamsal Ses özellikli parçaları da destekleyen güçlü bir işitsel deneyim vadediyor. Günlük işleri düzene koymanın ve akıllı evleri yönetmenin kullanışlı yeni yollarını sunan Apple HomePod ile kullanıcılar şimdi Siri’yi kullanarak akıllı ev otomasyonları oluşturabiliyor, evde duman veya karbonmonoksit alarmı algılandığında bildirim alıyor ve tüm odaların sıcaklığını ve nem oranını kontrol edebiliyor. Hem de bunların tamamı aygıta dokunmaya bile gerek olmadan halledilebiliyor.

“Ses alanındaki uzmanlığımızdan ve yaptığımız yeniliklerden yararlanan yeni HomePod zengin ve derin baslar, orta frekanslı doğal sesler, net ve ayrıntılı tizler sunabiliyor.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerine şöyle devam etti: “HomePod mini’nin popülerlik kazanmasıyla birlikte, daha büyük bir HomePod’un ulaşabileceği daha güçlü ses kalitesine ilginin giderek arttığını gördük. Yeni nesil HomePod’u dünyanın her yerindeki müşterilere sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Akustik açıdan şeffaf, dikişsiz file kumaş ve kenardan kenara parlayan arkadan aydınlatmalı dokunmatik yüzeyi ile yeni HomePod her türlü ortama uyum sağlayan harika bir tasarıma sahip. HomePod, beyazın yanı sıra yüzde 100 geri dönüştürülmüş file kumaştan üretilmiş yeni bir renk olan gece yarısı renk seçeneğiyle sunuluyor. Örgü güç kablosu da aygıtın rengine uyum sağlıyor.

HomePod zengin ve derin baslar ve etkileyici tizlerle yüksek bir ses kalitesi sunuyor. Özel olarak geliştirilmiş yüksek gezinimli woofer, diyaframı etkileyici şekilde 20 mm hareket ettiren güçlü motor, yerleşik bass-EQ mikrofon ve taban çevresindeki hüzmeleme özellikli beşli tweeter dizilimi bir araya geldiğinde son derece güçlü bir akustik deneyim elde ediliyor. Yazılımlarla ve sistem algılama teknolojisiyle desteklenen S7 çip, akustik sistemin tüm potansiyelinden en iyi şekilde yararlanan daha gelişmiş bilişimsel ses teknolojileriyle etkileyici bir işitsel deneyim yaşatıyor.

Oda algılama teknolojisi ile HomePod, ister duvara dayalı ister serbest konumlandırılmış olsun sesin yakındaki yüzeylerden nasıl yankılandığını tespit ediyor ve buna göre sesi gerçek zamanlı olarak ayarlıyor. Hüzmeleme özelliğine sahip beşli tweeter diziliminin yön kontrolü son derece hassas. Bu sayede doğrudan seslerle ortam sesleri birbirinden ayrılıyor ve uygun konuma yönlendiriliyor. Dinleyiciler kristal netliğinde vokallerin ve zengin enstrümanların tadını çıkarıyor.

Kullanıcılar Apple Music ile 100 milyonu aşkın şarkıdan oluşan bir kataloğu dinleyebiliyor, tek bir HomePod ile veya iki hoparlörlü stereo ses sistemi oluşturarak Uzamsal Sese kavuşabiliyor veya Apple TV 4K ile etkileyici ev sineması deneyimi yaşayabiliyor. Kullanıcılar Siri aracılığıyla müzikle ilgili bir dizi bilgiye erişebiliyor ve sanatçıya, şarkıya, şarkı sözüne, döneme, türe, ruh haline veya aktiviteye göre arama yapabiliyor.

İki veya daha fazla HomePod ya da HomePod mini hoparlör kullanmak birçok güçlü özelliğin kapılarını açıyor. AirPlay ile sesi birden fazla odaya taşıyabilen kullanıcılar, “Hey Siri” diyerek veya HomePod’un üst kısmına basılı tutarak aynı şarkıyı birden fazla HomePod hoparlörde çalabiliyor. Farklı HomePod hoparlörlerde farklı şarkılar çalmak ve hatta birden fazla HomePod hoparlörü diğer odalara mesaj iletmek için kullanmak da mümkün.

Kullanıcılar ayrıca aynı alandaki iki HomePod hoparlörle stereo ses sistemi oluşturabiliyor. Sol ve sağ kanalları ayırmaya ek olarak, iki hoparlörlü stereo ses sistemi her kanaldan gelen sesi mükemmel uyumla çalıyor ve geleneksel stereo hoparlörlere göre çok daha geniş ve etkileyici bir ses ortamı yaratıp benzersiz bir işitsel deneyim sunuyor.

Ultra Geniş Bant teknolojisinden yararlanan kullanıcılar iPhone’da çaldıkları favori şarkıları, podcast’leri ve hatta telefon görüşmelerini doğrudan HomePod’a aktarabiliyor. Evdeki herkes iPhone’unu HomePod’a yaklaştırıp ne çaldığını kolayca kontrol edebiliyor veya kişiye özel şarkı ve podcast önerileri alabiliyor. Öneriler otomatik olarak gösteriliyor. HomePod ayrıca altı farklı kişinin sesini tanıyabiliyor. Böylece evdeki herkes kendi kişisel çalma listelerini dinleyebiliyor, anımsatıcı oluşturabiliyor ve takvime etkinlik ekleyebiliyor.

apple homepod

HomePod, Apple TV 4K ile kolayca eşleşerek güçlü bir ev sineması deneyimi oluşturuyor. Apple TV 4K’daki eARC (Enhanced Audio Return Channel) desteği sayesinde müşteriler HomePod’u televizyona bağlı tüm aygıtların ses sistemi haline getirebiliyor. Ayrıca kullanıcılar Apple TV’de çalan içerikleri ellerini kullanmadan HomePod’daki Siri aracılığıyla kontrol edebiliyor.

Apple HomePod’daki Bul özelliği kullanıcıların iPhone gibi Apple aygıtlarının yerini belirlemesine olanak veriyor. Kayıp aygıtlarda bulmayı kolaylaştırmak için bir ses çalınıyor. Kullanıcılar ayrıca, uygulama üzerinden konumlarını paylaşan arkadaşlarının veya sevdiklerinin nerede olduğunu Siri’ye sorabiliyor.

Ses Tanıma özelliği sayesinde HomePod, duman ve karbonmonoksit alarmlarını dinleyebiliyor ve ses algıladığında doğrudan kullanıcının iPhone’una bildirim gönderiyor. Yeni yerleşik sıcaklık ve nem sensörü iç mekanlarda ölçüm yapabiliyor. Böylece kullanıcılar odada belirli bir sıcaklığa ulaşıldığında perdeleri kapatan veya fanları otomatik olarak çalıştıran otomasyonlar oluşturabiliyor.

Siri’yi etkinleştiren müşteriler, tek bir aygıtı kontrol edebiliyor veya birden fazla akıllı ev aksesuarının aynı anda çalıştığı “Günaydın” gibi ortamlar oluşturabiliyor. Ayrıca “Hey Siri, her gün doğumunda perdeleri aç” gibi tekrarlayan otomasyonları el değmeden ayarlayabiliyorlar. Yeni bir onay tonu, görsel bir değişimin görülmediği ısıtıcı gibi aksesuarların veya farklı bir odada yer alan aksesuarların kontrolü için Siri’den bir talep alındığını belirtiyor. Yenilenen okyanus, orman ve yağmur gibi ortam sesleri şimdi kullanım deneyimine daha fazla entegre. Müşteriler ortamlara, otomasyonlara ve alarmlara yeni sesler ekleyebiliyor.

apple homepod

Üstelik kullanıcılar yeniden tasarlanan Ev uygulamasıyla aksesuarlarını kolayca bulabiliyor, görüntüleyebiliyor ve düzenleyebiliyor. Ev uygulamasındaki yeni iklim, ışık ve güvenlik kategorileri akıllı ev kurulumunu ve kontrolünü kolaylaştırıyor. Uygulamada ayrıca yeni bir çoklu kamera görünümü bulunuyor.

Geçtiğimiz sonbaharda kullanıma sunulan Matter, akıllı ev ürünlerinin en yüksek güvenlik standartlarını koruyabilmesini ve ekosistemler arasında çalışmasını sağlıyor. Apple diğer sektör liderleriyle birlikte, Matter standardını oluşturan Connectivity Standards Alliance’ın bir üyesi. HomePod, Matter özellikli aksesuarlara bağlanıp bunları kontrol edebiliyor ve vazgeçilmez bir ev hub’ı görevi görerek evde olmadıklarında bile kullanıcılara erişim sunuyor.

İkinci nesil Apple HomePod için ne kadar ödemek gerekiyor?

Müşterilerin gizliliğini korumak Apple’ın temel değerlerinden biri. HomeKit Güvenli Video kamera kayıtları dahil tüm akıllı ev iletişimleri her zaman uçtan uca şifreleniyor ve Apple tarafından okunamıyor. Siri kullanılırken talep sesi kaydedilmiyor. Bu özellikler, kullanıcılara evde gizliliklerinin korunduğuna dair güven ve rahatlık veriyor.

Apple HomePod (2. nesil) ABD’de 299 dolar karşılığında apple.com/tr/store sayfasından ve Apple Store üzerinden Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, Birleşik Krallık, ABD ve 11 başka ülkede bugünden itibaren sipariş edilebiliyor ve 3 Şubat Cuma günü satışa sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER