Teknoloji

Apple hatalı MacBook Pro klavye tuşlarını üçüncü nesil parçalarla değiştirmiyor

macbook pro 2018 klavye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

macbook pro 2018 klavyeApple’ın üçüncü nesil yeni MacBook Pro’larının klavyeleri eski modellerdekine göre daha sessiz çalışıyor. Ancak MacRumors’ın haberine göre bu tuşlar eski MacBook’ların hatalı klavye tuşlarını değiştirmek için kullanılamayacak.

Apple, konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada üçüncü nesil bileşenlerin 2018 model MacBook Pro‘lara özel olduğunu kaydetti. Eğer mevcut dizüstü bilgisayarınızı tamir için Apple’a göndermeyi düşünüyorsanız, yeni bir bilgisayar satın almadığınız takdirde yeni donanım parçaları beklememeniz gerekiyor.

Apple geçtiğimiz ay içinde az sayıda MacBook ve MacBook Pro modelindeki klavye tuşlarının yapışkan kaldığını ve tutarlı biçimde işlemediği açıklamasında bulunmuştu. Buna bağlı olarak da bir servis programı başlatmıştı.

Buna ek olarak, klavyedeki bazı harflere basıldığında, bunlar ya birden fazla karakterin ekranda görünmesine ya da ekranda hiçbir karakterin görünmemesine neden oluyor. Apple, klavyenin neden bu şekilde davranış gösterdiği konusunda net bir açıklama yapmadı. Ancak kullanıcılar bunun ikinci nesil kelebek klavye mekanizmalı tuşların altına kaçan toz ve pisliklerden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyor. Bakım kapsamında ya bir veya iki tuş değiştiriliyor, ya da klavyenin tamamı yenileniyor. Apple müşterileri tüm bu işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirebiliyor.

Üçüncü nesil MacBook Pro klavyelerinde her bir tuşun altında ince bir silikon katman bulunuyor. Apple, klavyede yapılan bu değişiklik sonucunda tozun engelleneceği veya klavyenin daha sessiz çalışacağı şeklinde bir açıklama yapmadı. Ayrıca bu tasarımın dayanıklılığı konusunda da henüz net bir tablo oluşmadı. Aradan biraz zaman geçmesi ve kullanıcılardan yeterli geri bildirimin gelmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER