Teknoloji

Apple MacBook Pro serisine yeni ve daha güçlü seçenekler ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple macbook proApple MacBook Pro serisini yeni ve daha güçlü modellerle genişletti. Profesyonellere yönelik yeni özellikler de sunan şirket, 2018 model MacBook Pro’yu “bugüne kadarki en gelişmiş Mac dizüstü bilgisayar” olarak tanımlıyor.

2018 model Touch Bar’lı MacBook Pro’larda sekizinci nesil Intel Core işlemciler bulunuyor. 15 inçlik versiyonda altı çekirdekli bir işlemci tercih edilirken, 13 inçlik model dört çekirdekli bir işlemci barındırıyor.

Yeni işlemcilerin MacBook Pro’nun performansını hissedilir ölçüde artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle yoğun performans isteyen yazılımları kullanan ve aynı anda birden çok iş yapanlar için bu etkinin çok daha bariz hissedileceği düşünülüyor. MacBook Pro’nun geliştiriciler ve programcılar arasında en popüler dizüstü bilgisayar olduğunun altını çizen Apple, yeni MacBook Pro ile kodların çok daha hızlı derlenebileceğini, çoklu sanal makinelerin çalıştırılabileceğini ve farklı senaryoların eskisine kıyasla çok daha iyi test edilebileceğini vurguluyor.

Apple MacBook Pro serisinin yeni modellerinde RAM seçenekleri de 32 GB’ye kadar uzanıyor. True Tone ekran ve yazım sürecini daha sessiz hâle getiren gelişmiş üçüncü nesil kameranın varlığı da dikkat çeken yenilikler arasında bulunuyor.

2018 model MacBook Pro’larda bazı konfigürasyonlarda Radeon Pro grafik işlemcisi seçeneği sunuluyor. Büyük bir Force Touch izleme dörtgeni, Touch ID’li Touch Bar, stereo hoparlörler, Apple’ın kendi tasarımı olan soğutma sistemi ve Thunderbolt 3 girişleri yeni MacBook Pro’ların özellikleri içinde yer alıyor.

Apple ikisi 13 inç, ikisi de 15 inç ekranlı iki yeni MacBook Pro seçeneği sunuyor. MacBook Pro ailesinin 2018 model üyelerinin özellikleri şu şekilde:

15 inç Apple MacBook Pro

  • Altı çekirdekli, maksimum 2.9 GHz (Turbo Boost ile 4.8 GHz) hızda çalışabilen Intel Core i7 ve i9 işlemciler
  • 32 GB DDR4 RAM’e kadar uzanan bellek seçenekleri
  • 4 GB RAM’e sahip ayrık Radeon Pro grafik işlemciler
  • 4 TB SSD’ye kadar çıkan depolama alanı seçenekleri
  • True Tone ekran teknolojisi
  • Apple T2 yongası
  • Touch Bar ve Touch ID

13 inç Apple MacBook Pro

  • Dört çekirdekli maksimum 2.7 GHz (Turbo Boost ile 4.5 Ghz) hızda çalışabilen Intel Core i5 ve i7 işlemciler
  • 128 MB eDRAM bellek taşıyan, Intel Iris Plus 655 entegre grafik işlemcisi
  • 2 TB SSD’ye kadar uzanan depolama alanı seçenekleri
  • True Tone ekran teknolojisi
  • Apple T2 yongası
  • Touch Bar ve Touch ID

Apple MacBook Pro ailesinin yeni üyeleri hâli hazırda Apple’ın Türkiye’ye hizmet veren çevrimiçi mağazasında görülüyor. Henüz stoklara girmeyen dizüstü bilgisayarların 1-2 hafta içinde mağazaya ekleneceği belirtiliyor.

13 inç ekranlı Apple MacBook Pro, şimdilik sadece 2.3 GHz dört çekirdekli sekizinci nesil Intel Core i5 işlemcili iki modelle Türkiye’ye geliyor. Bu modellerden 256 GB SSD depolama alanına sahip seçenek için 10999 TL ödemek gerekiyor. 512 GB SSD depolama alanına sahip modelin fiyat etiketinde ise 12199 TL yazıyor.

15 inç ekranlı Apple MacBook Pro içinse 2.2 GHz altı çekirdekli sekizinci nesil Intel Core i7 ve 2.6 GHz altı çekirdekli sekizinci nesil Intel Core i7 işlemci taşıyan iki seçenek sunuluyor. Bu seçeneklerin ilkinde 256 GB SSD, ikincisinde ise 512 GB SSD depolama alanı yer alıyor. 256 GB depolama alanı isteyenlerin 14999 TL, 512 GB SSD isteyenlerin ise 17399 TL ödemesi gerekiyor.

MacBook Pro ile Back to School

Aynı zamanda bugün başlayan Back to School kampanyasında da yer alan yeni MacBook Pro, Eğitim İçin Apple Store aracılığıyla üniversite öğrencileri, onların ebeveynleri, öğretim görevlileri ve üniversite personeli için sunuluyor. Kampanya kapsamında üniversite için koşullara uygun bir Mac veya iPad Pro satın alan müşteriler koşullara uygun bir Beats kulaklık kazanıyor. Ayrıca Mac, iPad Pro, AppleCare, belirli aksesuarlar ve çok daha fazlasında eğitime özel fiyat avantajları sunuluyor.

MacBook Pro için Yeni Deri Kılıflar

İlk olarak MacBook ile birlikte sunulan Apple deri kılıflar, şimdi 13 inç ve 15 inç MacBook Pro için Klasik Kahve, Gece Mavisi ve yeni Siyah renk seçenekleriyle sunuluyor. Yüksek kaliteli deri ve ekstra koruma sağlayan yumuşak mikrofiber kaplamayla tasarlanan kılıflar, hareket halindeki kullanıcılar için MacBook Pro’yu tamamlayan mükemmel bir aksesuar.

İLGİLİ HABERLER