Teknoloji

Apple MacBook ve MacBook Pro klavyeleri için tamir programı duyurdu

macbook 2016 inceleme

apple macbookApple MacBook ve MacBook Pro serisi dizüstü bilgisayarlarının bazı modellerinin klavyelerine yerleştirilen kelebek mekanizmasında problem olduğunu doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada az sayıda cihazda söz konusu problemin olabileceği belirtilirken, etkilenen modeller için de genişletilmiş bir klavye servis programının başlatıldığı duyuruldu.

Genişletilen garanti kapsamında klavyenin bir ya da birden fazla tuşunun veya tamamının değişimi sağlanacak. Hangi ölçüde değişim gerektiğine kullanıcıların yaşadığı sorunların çapı çerçevesinde karar verilecek. Perakende satış noktalarından son 4 yıl içinde alınan bilgisayarlar genişletilmiş garantiden yararlanabilecek. Genişletilmiş garantiden yararlanmaya uygun cihazların listesi, Apple’ın internet sitesindeki servis sayfasında yayınlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; servis programında harf veya karakterlerin bir kez basılmasına rağmen çok kez tekrarlanması, harf veya karakterlerin tuşa basılmasına rağmen görülmemesi veya komutun işlememesi ve tuşların sabit bir tepkisellikte yanıt verememesi gibi konulara odaklanılacak.

Apple MacBook ve MacBook Pro kullanıcılarının son zamanlarda artan klavye kaynaklı şikayetlerini duyduğunu, biraz gecikmeli de olsa göstermiş oldu. Cupertino merkezli şirketin çözüm için açıkladığı plan, marka bağlılığı yüksek olan Apple kullanıcılarını memnun edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER