Teknoloji

Apple’ın ‘Fotoğraf Yayınım’ hizmeti kapanıyor: İşte bilmeniz gerekenler

apple fotoğraf yayınım

Apple’ın “Fotoğraf Yayınım” hizmeti, 26 Temmuz 2023 tarihinde kullanımdan kaldırılacak. Bu, hâlâ bu özelliği kullanan Apple müşterilerinin, belirtilen tarihe kadar iCloud Fotoğraflar’ı kullanmaya başlaması gerektiği anlamına geliyor.

Apple’ın Fotoğraf Yayınım özelliği, son 30 gün içindeki fotoğrafları (en fazla 1000 adet) iCloud’a yükleyen ve bu fotoğrafları iPhone, iPad, iPod touch, Mac ve PC’de erişilebilir hale getiren ücretsiz bir hizmet. iCloud Fotoğraflar’dan önce geliştirilmiş olsa da, bu hizmet büyük ölçüde iCloud Fotoğraflar hizmeti tarafından ikame edilmiş durumda.

Apple, bundan sonra tüm müşterilerin Fotoğraf Yayınım yerine iCloud Fotoğraflar’ı kullanmasını planlıyor. Fotoğraf Yayınım’a yeni fotoğraf yüklemeleri 26 Haziran 2023’te durdurulacak ve fotoğraflar, kapanış noktasına kadar olan 30 gün boyunca iCloud’da normal olarak kalacak.

Fotoğraf Yayınım’daki tüm fotoğraflar, en az bir Apple cihazında orijinal formatında saklandığı için, kapanma süreci sırasında fotoğrafların kaybolma riski bulunmuyor. Apple, kullanıcıların belirli bir cihazda fotoğraflarını saklamak istemeleri durumunda, 26 Temmuz tarihine kadar bu fotoğrafları o cihazın Fotoğraf Kütüphanesi’ne kaydetmelerini öneriyor.

Fotoğraf Yayınım’daki fotoğraflar, iPhone’daki Fotoğraflar uygulamasına kaydedilebilir. Bunun için Fotoğraflar’a gidip, “Fotoğraf Yayınım” albümünü açmalı, belirli fotoğrafları seçmeli ve Paylaş düğmesini kullanarak onları Kütüphane’ye kaydetmeliyiz. Mac’deki süreç aynı, ancak Fotoğraf Yayınım’dan Arşiv’e fotoğrafları sürüklemeniz gerekecek.

Apple, iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının cihazlarında fotoğraflarını ve videolarını görmek için iCloud Fotoğraflar’ı açmalarını öneriyor. iCloud Fotoğraflar, iOS 8.3 veya sonrası çalıştıran iPhone ve iPad’ler ile OS X Yosemite veya sonrası çalıştıran Mac’lerde kullanılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER