Ulaşım

Apple elektrikli otomobil üretimi için görüşmelere 2020’nin ilk yarısında başlamış

apple elektrikli otomobil

Apple, elektrikli otomobil projesi için görüşmelere tahmin edilenden çok daha önce başlamış gibi görünüyor. The Verge sitesinin haberine göre; teknoloji devi, Kaliforniya merkezli elektrikli araç girişimi Canoo ile geçtiğimiz yılın ilk yarısında görüşmeler gerçekleştirdi.

Kaynaklar, Canoo’nun ölçeklenebilir elektrikli taşıt platformunun Apple’ın ilgisini çektiğini belirtti. Canoo’nun platformu, otomobilin elektronik devresine daha sıkı biçimde entegre olması ve kabin tasarımında esneklik sağlaması nedeniyle diğer platformlardan ayrılıyor.

Kaynaklar, Canoo’nun Apple’dan yatırım almayı istediğini de dile getirdi. Taraflar arasındaki görüşmelerin ise Canoo’nun 2020’nin sonlarında NASDAQ’ta işlem gören bir “açık çek fonu” ile birleşmesi ve halka açık bir şirkete dönüşmesiyle sona erdiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Apple cephesinden açıklama gelmedi. Canoo’dan başkan Tony Aquila’nın imzasıyla yapılan açıklamada, şirketin stratejik ilişkiler ve ortaklıklar konusunda uygun görmediği sürece yorum yapmadığı belirtildi.

Apple elektrikli otomobil projesinde yeniden gaza bastı

Apple’ın elektrikli otomobil projesinin tekrar yüksek sesle konuşulduğu günlerde Canoo’yla yapılan görüşmelerin ortaya çıkmasının dikkat çekici olduğu söylenebilir. Apple’ın hâlihazırda elektrikli otomobil üretimi için aralarında Hyundai’nin de bulunduğu şirketlerle görüştüğü biliniyor. Bu otomobilin 2024 itibarıyla hazır hâle gelebileceği konuşuluyor.

iPhone üreticisinin Project Titan kod adıyla anılan elektrikli otomobil projesi yıllar içinde pek çok değişiklikten geçti. Ancak Apple yeniden otonom bir elektrikli otomobil geliştirmek için harekete geçmişe benziyor. Teknoloji devi, teknik tasarım ve üretim gibi hem Canoo gibi küçük ölçekli üreticiler hem de Hyundai gibi büyük şirketlerle görüşüyor.

İLGİLİ HABERLER