Ulaşım

Hyundai-Apple iş birliğiyle ilgili yeni detaylar

hyundai apple

Hyundai ve Apple, elektrikli otomobil üretmek için iş birliği yapma konusunda pek zaman kaybetmeyecek gibi görünüyor. Reuters’in Güney Kore medyasına dayandırdığı haberine göre, iki şirket mart ayı itibarıyla sürücüsüz elektrikli otomobil üretmek için imza atmaya hazırlanıyor.

Üretimin bir başka Güney Koreli şirket olan Kia’nın ABD’nin Georgia eyaletindeki fabrikasında başlayacağı belirtiliyor. 2024 itibarıyla bu fabrikada 100 bin elektrikli otomobilin üretilmiş olması hedefleniyor.

Apple Car’ın “beta” versiyonunun 2022 itibarıyla hazır hâle gelebileceği söyleniyor. Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın otomobilinin menzili uzatacak yeni nesil batarya teknolojisinden yararlanacağı belirtilmişti. Bu yeni nesil batarya teknolojisinde kobalt kullanımının azaltılacağı ve güvenliğin artırılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. LiDAR sensörlerinin de otomobilin navigasyonunu iyileştirebileceği ifade ediliyor.

Apple ve Hyundai henüz haberi doğrulamadı

Apple ve Hyundai henüz bu habere dair bir açıklama yapmış değil. Hyundai kısa bir süre önce Apple’la görüşmeler yaptığını doğrulamış, ancak Apple’ın diğer otomobil üreticileriyle de görüştüğünü belirtmişti.

Apple’ın bir otomobil çıkarıp çıkarmayacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Şirketin otomobilini 2027’de çıkarabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Ancak Apple’ın otonom ve elektrikli bir otomobil çıkarma planı, yıllardır devam eden belirsizlik ve sorunların ardından yeniden uygulamaya koyulmuş gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin elektrikli otomobil pazarında bir fark yaratıp yaratamayacağı sorusu ise zaman içinde cevaplanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER