Teknoloji

Apple Çin’deki satış yasağını aşmak için iOS animasyonunda değişiklik yapmış

apple covid-19 satın alma

Apple bu hafta içinde iOS’e getirdiği küçük bir güncellemeyle Çin’de getirilen satış yasağını da aşmayı planlıyordu. iOS 12.1.2 güncellemesi Çin’e özel olarak tasarlanmış birtakım tasarım değişiklikleri içeriyor. Apple bu şekilde, patent anlaşmazlığı yaşadığı Qualcomm’un Çin’de, bir çift patentinin ihlâl edildiği iddiasıyla çıkarttırdığı ihtiyati tedbir kararının önüne geçmeyi hedefliyor.

MacRumors’a göre güncelleme, bir uygulama kapanmaya zorlandığında gerçekleşen animasyonu değiştiriyor. Böylelikle Apple, Qualcomm’un uygulama yönetimiyle ilgili patentinin engellemesinden uzaklaşmak istiyor. Önceleri, bir uygulama kapatıldığında ekranın üst kısmına doğru hareket ederek yok olurdu. Şimdi ekranın ortasına doğru küçülerek kayboluyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”OUkW6BLa9Uk”]

Geçtiğimiz ay Qualcomm, Apple’ın 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ve X model iPhone’larının Çin’de satışına yönelik bir ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı. Bu kararın çıkmasını sağlayan patentler yazılımın resimleri yeniden boyutlandırması ve uygulamaları yönetmesiyle ilgili. iOS 12.1.2 ile birlikte gelen düzeltmeyle uygulama yönetiminde görüldüğü şekilde değişiklik yapılıyor. Ancak resimlerin yeniden boyutlandırılmasıyla ilgili yapılan değişikliğin ne olduğunu şu an için bilmiyoruz.

Apple, daha önce mobil yazılımının en son versiyonu iOS 12’nin söz konusu patentleri ihlâl ettiğine inanmadığını söylemişti. Ne var ki, güncellemeyle birlikte gelen bu değişiklik, şirketin hâlâ bazı endişelerinin olduğunu gösteriyor.

Qualcomm ise Apple’ın yazılımda yaptığı bu değişikliklerin yeterli olmadığını düşünüyor. Ayrıca şirket aynı patentleri kullanarak, en son model iPhone’lar olan iPhone XS ve XR için de Çin’de satış yasağı kararı aldırmak için çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER