Manşetler

iOS 12.1.2 hücresel bağlantıyla ilgili sorunları çözüyor

iphone xs max

Apple iOS 12.1.2 güncellemesini yayınladı. Bu küçük güncelleme iPhone kullanıcıları için bazı sorunlara çözüm getiriyor. Değişiklikler listesine bakıldığında, iPhone XR, iPhone XS Max ve iPhone XS için eSIM etkinleştirme ile ilgili sorunların giderildiği görülüyor. Türkiye’de satılan yeni nesil iPhone’larda eSIM özelliği kullanılamıyor. Desteklenen ülkelerde eSIM etkinleştirildiğinde, normal SIM kart yuvasına ek olarak elektronik SIM de işlev görüyor, böylelikle bu modellerde aynı anda iki farklı hat kullanılabiliyor.

Değişiklikler listesinde ülkemizi de ilgilendiren bir çözüm yer alıyor. Türkiye’de iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR için hücresel bağlantıyı etkileyen bir sorunun ele alındığı belirtiliyor. Hatırlayacak olursanız, bu ayın başlarında yayınlanan iOS 12.1.1 güncellemesinden sonra bazı iPhone kullanıcıları telefonlarının hücresel bağlantısının tamamen kesildiğini ya da kısıtlı şekilde çalıştığını rapor etmişlerdi. Bazıları cihazlarını sadece Wi-Fi bağlantısıyla kullanabiliyordu.

ios 12.1.2

iOS 12.1.2’nin değişiklikler listesi, bu sorunun ülkemizde yaşandığını açık şekilde gösteriyor. Halbuki daha önce çıkan haberlerde sorunun birkaç ülkedeki iPhone kullanıcılarını etkilediği söylenmişti.

Güncelleme dosyasının büyüklüğü cihazdan cihaza değişiklik gösteriyor. iPhone XS Max ve iPhone XR’de 400 MB’nin biraz altında büyüklüğe sahip güncelleme dosyaları indirilmeye sunuluyor. Güncellemeyi kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirsiniz. Eğer otomatik güncellemeler açıksa, güncelleme gece vakti, cihazınız Wi-Fi’ye bağlı ve pil seviyesi yeterliyken otomatik olarak indirilecektir.

iOS 12.1.2 güncellemesini elle yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edin. Güncelleme dosyasının geldiğini göreceksiniz. Güncellemeyi Wi-Fi üzerinden indirip yüklemenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda cihazınızın pili de yeterli seviyede olmalı. Güncellemeden sonra yeni telefonunuzla ilgili herhangi bir hücresel bağlantı sorunu kalmamış olacaktır.

İLGİLİ HABERLER