Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook George Washington Üniversitesi’nin diploma töreninde konuştu

Apple CEO’su Tim Cook, ABD’nin başkenti Washington D.C.’de bulunan George Washington Üniversitesi’nin diploma töreninde bir konuşma yaptı. Cook, konuşmasında mezuniyet nutuklarında sıklıkla rastlanan ifadelere ve yargılara yer verse de (Hayat, kendi değerlerini bulmak ve onlara bağlı olarak yaşamaya kendini adamaktır), Steve Jobs tarzı liderlik vizyonuna ve Apple’daki ilk günlerine değinmeyi ihmal etmedi.

Steve Jobs’un 1990’ların sonunda Apple’a geri dönüşünü değerlendiren Cook, şirketin 1990’lı yıllarda uzun süre “başıboş” bir görüntü çizdiğini; Jobs’un ise biraz iyimserlik ve alınteriyle şirketin yeniden ayağa kalkacağına inanan bir “idealist” olduğunu belirtti. Tim Cook, Steve Jobs sayesinde her şeyi sorgulamaya başladığını ve tüm varsayımlarının olabilecek en iyi şekilde ters çevrildiğini dile getirdi.

Apple CEO’su konuşmasının başında dinleyicilerle şakalaşmayı da ihmal etmedi. Cook, sözlerine ” iPhone sahipleri cihazlarını sessiz moda alsınlar. iPhone sahibi olmayanlar ise cihazlarını ortadaki alana göndersinler. Apple’ın dünya çapında bir geri dönüşüm programı var.” cümleleriyle başladı. Cook konuşmasını bitirirken iPhone’uyla mezunların fotoğrafını çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER