Ulaşım

Apple CarKey özelliğini kullanıma sundu

apple carkey dijital araba anahtarı

Apple, CarKey özelliğini geçtiğimiz ay çevrimiçi ortamda gerçekleştirdiği WWDC 2020 etkinliğinde duyurmuştu. iPhone ve Apple Watch’u dijital bir otomobil anahtarına dönüştüren bu özellik, WatchOS 6.2.8 ve iOS 13.6 güncellemeleriyle birlikte kullanıma sunuldu. Ancak ilk etapta bu imkandan yararlanabileceklerin sayısı epey az olacak gibi görünüyor.

CarKey ile otomobillerin kilidini uzaktan açmak veya araçları uzaktan kilitlemek ve uyumlu araçları çalıştırmak mümkün oluyor. Bunun için iPhone’un çalışıyor olması gibi zorunluluk da aranmıyor.

CarKey, Apple’ın Cüzdan uygulamasıyla bağlantılı olarak çalışıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde dijital anahtarlarını iMessage üzerinden beş arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Arkadaşlara sağlanan erişimin seviyesi de kullanıcılar tarafından belirlenebiliyor.

CarKey’i destekleyen otomobillerin sayısı ise şu an için oldukça sınırlı. BMW, CarKey’i destekleyen tek otomobil üreticisi konumunda. Şirketin 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 Serileri ile X5, X6, X7, X5M, X6M ve Z4 modellerinde bu imkandan yararlanılabilecek. Ancak bunun için de otomobilin 1 Temmuz 2020’den sonra üretilmiş olması gerekiyor. Kısacası hâlihazırda piyasada olan otomobillerde CarKey desteği bulmak epey zor gibi görünüyor.

Apple CarKey desteği sunacak diğer otomobil üreticileri konusunda şimdilik bilgi vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER