Ulaşım

Apple CarKey özelliğinin kapsamını genişletiyor

apple carkey dijital araba anahtarı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple dijital araba anahtarı özelliğinin kapsamını genişletmeye hazırlanıyor. Bloomberg’den Mark Gurman, en yeni bülteninde Apple CarKey özelliğinin yakında Hyundai ve şirketin üst segment Genesis markasının araçlarında kullanılabileceğini belirtti. CarKey hâlihazırda sadece belli BMW modellerinde destekleniyor.

Hyundai hangi modellerinde CarKey desteği sunacağı henüz bilinmiyor. Ancak şirket Ioniq 5’te ve bazı başka otomobillerinde özel dijital anahtarının çalışması için NFC desteği bulunuyor.

Pek çok otomobil üreticisi araçlarında akıllı telefon üzerinden kilit açma veya kilitleme desteği sunuyor. CarKey de ise akıllı telefon fiziksel anahtar işlevi görüyor. iPhone veya Apple Watch’u kapıya yaklaştırarak otomobilin kilidini açmak, hatta telefonu otomobilde bir yere yerleştirerek aracı çalıştırmak mümkün oluyor. iPhone 11 ve daha sonrasında çıkan modellerde ise telefon cepteyken de otomobil çalıştırılabiliyor.

Eğer bu iddia doğruysa, Apple CarKey özelliğini çok daha fazla kişiye ulaştırmış olacak. Bu anlaşma, Apple ve Hyundai’nin elektrikli otomobillerde iş birliği planının gerçekleşmemesinin de iki şirket arası ilişkilerin bundan etkilenmediğini gösterebilir.

İLGİLİ HABERLER