Teknoloji

Apple Card ABD’de daha geniş kitlelere açıldı

apple card

Apple bu ayın başlarında Apple Card’ı ön izleme sürümü dahilinde kitlelerin kullanımına açmaya başlamıştı. Şirket dün itibarıyla kredi kartını herkesin erişimine açtı.

Daha önce söz verildiği gibi, ABD’de yaşayan ve gerekli şartları sağlayan iPhone sahipleri iOS’teki Wallet uygulaması aracılığıyla Apple Card’a başvuruda bulunabilecek.

Apple Pay’den sorumlu Apple kıdemli başkan yardımcısı Jennifer Bailey, “Apple Card’a duyduğu yoğun ilgi ve olumlu karşılamadan heyecan duyuyoruz.” dedi. “Müşteriler bize Apple Card?ın basitliğini sevdiklerini ve harcamalarını nasıl daha iyi görebileceklerini söylediler.”

Apple Card’ın genişlemesinin yanı sıra, Apple yüzde 3’lük Günlük Nakit uygulamasını daha fazla satıcıya ve uygulamaya açıyor. ABD’deki Uber veya Uber Eats müşterileri, Apple Pay üzerinden Apple Card ile ödeme yaptıklarında yüzde 3’lük Günlük Nakit geri ödemesi alıyor.

Apple, ilerleyen aylarda nakit ödül programına daha fazla satıcı eklemeyi planladığını kaydetti. Kullanıcılar Apple Store’larda ya da iTunes Store gibi Apple hizmetleri üzerinden yaptıkları ödemelerde de nakit ödülleri kazanıyorlar.

Apple Card Türkiye’de kullanıma açık değil. Benzer şekilde, yurt dışında kullanılan ödeme sistemi Apple Pay de ülkemizde kullanılamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER