Teknoloji

Apple bildirim politikasında önemli bir değişikliğe gidiyor

iphone en iyi uygulamalar apple 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, uygulamalar tarafından kullanıcılara gönderilen bildirimlerin reklam yapmak için kullanılmasına izin verecek. Ancak bunun için öncelikle kullanıcıların kendilerine reklam bildirimi gönderilmesini onaylaması gerekiyor.

Apple’ın App Store talimatlarında yaptığı son güncelleme, şirketin bildirimler konusundaki geleneksel katı politikasını yumuşattığını gösteriyor. Şirket, ilk günden bu yana bildirimlerin “reklam, promosyon veya doğrudan pazarlama” amacıyla kullanılmasına izin vermiyordu. Ancak artık kullanıcıların onaylaması durumunda, uygulamaların reklam bildirimleri göndermesi mümkün hâle gelecek. Kullanıcılar verdikleri onayı daha sonra geri alabilecek.

Apple’ın bildirimler konusunda kendi kurallarını esnettiğini düşündüren bazı olaylar geçtiğimiz yıllarda yaşanmıştı. Üçüncü taraf uygulamalara izin verilmeyen davranışları Apple’ın sergilemesi, şirketin “kendisine ayrıcalık sağladığı” yönünde eleştirileri beraberinde getirmişti.

Apple’ın reklam bildirimleri yasağı konusundaki tavrının özünde iyi niyetli olduğu söylenebilir. Sonuçta kimse istemediği pazarlama mesajlarını barındıran gereksiz bildirimlerle uğraşmak istemez. Ancak dümdüz bir yasak da bazı kafa karışıklıklarına yol açıyor. Apple’ın yeni yaklaşımı bu kafa karışıklıklarını biraz da olsa ortadan kaldırabilir.

Yüklenen uygulamalardan gelen bazı mesajlar kullanıcılar için yararlı olabiliyor. Örneğin, indirim mesajları önemli bir tasarruf imkanı sunuyor. Apple’ın yeni politikasının bu konuda kontrolü kullanıcılara bırakması da değişikliği korkutucu olmaktan çıkarıyor.

Apple’ın yapmaya hazırlandığı değişiklikler bununla sınırlı değil. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, şirket uygulamalara “Apple ile Giriş Yap” özelliğinin entegrasyonu için 30 Nisan’a kadar süre verdi. Bu özellikle üçüncü taraf uygulamalara katılmak için Facebook veya Google ile giriş yapma imkanına kıyasla daha güvenli bir seçenek sunulması amaçlanıyor.

Apple, fal ve çöpçatan uygulamalarında da kaliteyi artırmayı hedefliyor. Bundan böyle “özel ve yüksek kaliteli deneyim” sağlamayan fal ve çöpçatan uygulamaları App Store’a kabul edilmeyecek.

İLGİLİ HABERLER