Teknoloji

Apple bazı eski 3 TB kapasiteli iMac’ler için disk değişim programı başlattı

imac-2012-080812

Apple Aralık 2012 ve Eylül 2013 arasında satılmış 27 inç iMac bilgisayarların 3 TB’lık sabit diskleri için bir değiştirme programı başlattı. Şirket çok küçük sayıdaki monitör bilgisayarın belirli koşullar altında arıza veren sürücülerle donatıldığını kaydetti.

Apple’ın Fusion Drive olarak adlandırdığı, daha küçük boyutlu ve hızlı flaş tabanlı sürücünün yüksek kapasiteli HDD ile eşleştirildiği depolama çözümü 2012 sonlarından beri iMac’lerde bir seçenek olarak sunuluyor ve bunlar arasında 3 TB’lık depolama opsiyonu da mevcut. Aslında 3 TB’lık sabit disk sürücüsü herhangi bir temel veya giriş seviyesi iMac konfigürasyonlarında sunulmadı, ancak profesyoneller ya da fotoğrafları, video dosyaları, müzikleri ve diğer medya dosyaları için daha fazla alana ihtiyaç duyan tüketiciler bu seçeneği tercih edebiliyordu.

Apple etkilenen türdeki makineleri satın alan müşterilerle iletişim kurma sürecinde olduğunu, ayrıca Apple’ın web sitesinde açılmış olan sayfa üzerinden de seri numarası yardımıyla değişim programında yer alınıp alınılmadığının kontrol edilebileceğini belirtti.

Şirket randevu alındıktan sonra herhangi bir Apple Store’daki Genius Bar’a veya yetkili bir Apple teknik servisine iMac’in getirilmesi hâlinde, garanti durumuna bakılmaksızın, 3 TB’lık sürücünün ücretsiz olarak değiştirileceğini kaydetti.

Apple bu değişim işlemi yapılmadan önce, her şeyin yeniden yüklenmesi gerekeceği, Time Machine aracılığıyla yedekleme yapılması konusunda da uyarıda bulundu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER