EğlenceTeknoloji

Yeni iPhone veya iPad’iniz için en iyi Apple Arcade oyunları (2021)

Apple Arcade nedir, nasıl abone olunur, abonelik nasıl iptal edilir? iphone

Geçen yıl bu zamanlar Apple Arcade henüz başlangıç aşamasında olan, ancak potansiyeli yüksek olarak görülen bir servisti. Ayda 34,99 TL karşılığında ilgi çekici oyunlardan oluşan geniş bir kütüphaneye erişme imkanına sahipsiniz. Apple Arcade hâlâ en çok ses getiren oyunlara ev sahipliği yapan bir alan değil, ancak bu servisin sürekli geliştiğini ve oyun tarafında en iyi fırsatlardan birini sunduğunu söyleyebiliriz. Sunulan oyunların çeşitliliği ve sürekliliği şaşırtıcı. Aile bireylerinin bir arada oynayabilecekleri oyunlardan bulmacalara veya macera oyunlarına kadar birçok seçenek Apple Arcade çatısı altında sunuluyor. Eğer bu yılbaşında yeni bir iPhone veya iPad hediyesi aldıysanız ve hemen Apple Arcade için sunulan bir aylık ücretsiz denemeyi başlattıysanız, listeleyeceğimiz Apple Arcade oyun önerileri dikkate değer olacaktır.

Butter Royale

butter royale apple arcade

Fortnite birkaç aydır iOS platformunda olmadığından, Butter Royale bir sonraki en iyi seçeneğiniz olabilir. Epic’in devasa nişancı oyunu gibi, Butter Royale de hedefin ayakta kalan son oyuncu olmak olduğu renkli bir nişancı oyunudur. Ancak arada birkaç önemli fark var. Savaşlar, klasik bir arcade oyunu gibi yukarıdan aşağıya bir perspektiften oynanır ve oyun, mermi yerine ketçap ve patlamış mısır fırlatan silahlarla kesinlikle şiddet içermez. Belki de en iyi yanı, Arcade’in bir parçası olduğu için uygulama içi satın alımların olmaması, bu nedenle karakteriniz için sevimli bir zürafa kostümüne gerçek nakit para bırakma konusunda endişelenmenize gerek yok.

Creaks

creaks apple arcade

Çek oyun stüdyosu Amanita Design karanlık atmosfere sahip olan işaretle ve tıkla biçiminde oynanan macera oyunlarıyla tanınır. Ancak aynı zamanda yenilikleri denemekten korkmayan bir geliştiricidir. Creaks rahatsız edici havayı koruyor, ancak onu bir tür bulmaca / platform hibritine dönüştürüyor. Sonuna kadar ulaşmanıza yardımcı olmaları için makineleri ve canavarları manipüle etmenin yollarını bulurken ucu bucağı olmayan, genişleyen bir malikaneyi keşfediyorsunuz. Amanita’nın geçmiş çalışmalarında olduğu gibi, Creaks de kesinlikle muhteşem şekilde elle çizilmiş bir dünyada geçiyor.

Game of Thrones: Tale of Crows

game of thrones tale of crows

Game of Thrones: Tale of Crows, aslında pek bir şey yapmadığınız bir oyundur. Temel olarak planları harekete geçirmek ve ardından nasıl oynandığını görmek olan hızlı tıklama oyunlarına tam olarak uyuyor. Burada, Game of Thrones‘un kötü şöhretli Gece Nöbetçileri sizin sorumluluğunuzdadır. Bu, bir çeşit yönetim oyunu. İnsanlar size sorunlarla gelirler, keşif gezilerine korucular göndermeniz gerekecek. Ayrıca Westeros’un çevresindeki krallıklar yardımınızı isteyecek. Bütün bunlar zaman alır; bir grup korucu, bazı yabanıllarla savaşlarını detaylandıran bir kuzgunu geri göndermeden önce birkaç saat beklemeniz gerekebilir. Tale of Crows, ölüm ve tehlike dolu bir oyundur, ancak aynı zamanda şaşırtıcı derecede rahatlatıcıdır. Ve hayatınızın akışına da tam olarak uyuyor: Yapmanız gereken tek şey, hikayenin ortaya çıktığını görmek için her seferinde birkaç dakika oynamak.

Grindstone

Grindstone, Apple Arcade’in en iyi lansman oyunlarından bir tanesiydi. Üçlü eşleştirme bulmaca oyunlarının bağımlılık yapıcı doğasını alıp kesinlikle acımasız fantastik aksiyonla harmanlayan bir oyun olarak nitelendirilebilir.  Candy Crush‘ı Frank Frazetta ile hayal edin. Çıktığından bu yana Grindstone, işleri ilginç kılmak için birçok seviye, silah ve düşmanla deneyimi daha da iyi hâle getiren güncellemeler alıyor.

Reigns: Beyond

reigns: beyond

İlk birkaç oyunda, Reigns serisi tamamen fantastik bir alandaki hikayeleri keşfetmekten ibaretti. Tinder’in etkileşimli bir versiyonu gibi oynanıyor: Hikayede ilerlerken, sürekli olarak seçeneklerle karşılaşırsınız ve ne yapacağınıza karar vermek için sola veya sağa kaydırırsınız. Reigns: Beyond ise aynı formülü alıyor ve onu uzaya gönderiyor, aynı zamanda bir müzik unsuru da ekliyor. Galaksiler arası rock grubunuz için konser rezervasyonu yaparken, bir mürettebata kozmosta rehberlik eden, duyarlı bir geminin kaptanısınız.

Roundguard

roundguard apple arcade

Klasik bulmaca oyunu Peggle, zamansız hissettiren bir oyundur. Roundguard da formüle büyüleyici şekilde yeni bir dönüş yapmayı başardı. Oyunda bir yandan seviyeleri geçmek için küçük topları ateşlerken bir yandan da büyü kullanarak canavarlarla savaşıyorsunuz. Aksiyon ve rol yapma unsurları birbirine o kadar iyi uyuyor ki, bunu daha önce kimsenin denememiş olması şaşırtıcı görünüyor.

Skate City

skate city apple arcade

Tony Hawk’s Pro Skater oyunlarının yeniden düzenlenmiş koleksiyonu sayesinde 2020 yılında kaykay oyunları yeniden gündeme geldi. Ancak Skate City, mobil cihazlarda sporun en iyi yaklaşımı olmaya devam ediyor. Yana doğru akan perspektifi ve kaydırmaya dayalı kontrollerle işleri basitleştiriyor, ancak hileleri gerçekleştirmenin yeni yollarını aramak için bir etrafı keşfetme hissini de yaşıyorsunuz. Miami gibi yeni şehirlerin eklenmesiyle oyun, çıkışından bu yana da büyüyor.

World’s End Club

Ünlü Japon yazarlar Kotaro Uchikoshi ve Kazutaka Kodaka, Zero Escape ve Danganronpa serileri de dahil olmak üzere inanılmaz derecede bazı karanlık oyunlarla tanınıyor. Apple Arcade’deki World’s End Club da bu kalıba çok iyi uyuyor. Oyunun başında küçük bir öğrenci grubu bir su altı eğlence parkında uyanır ve hepsinin kaçmak için bir anahtar bulmak için savaşması veya birlikte çalışması gerekir. İşin aslı, sadece bir saatleri vardır ve gerçekte anahtarı sadece bir kişinin alabilir. Açlık Oyunları‘nı psikolojik bir gerilim olarak hayal edin, orada ilerliyorsunuz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER