Teknoloji

Apple kablosuz şarj matı AirPower’dan vazgeçmiyor

apple airpower

Apple, AirPower adını taşıyan ve aynı anda iPhone, Apple Watch ve AirPods kutusunu şarj edebilen kablosuz şarj matını 2017’de duyurmuştu. Bu proje için oldukça hevesli olan Apple, böyle bir ürünü geliştirmenin zorluklarını ise hesaba katmamıştı.

AirPower gibi bir ürüne çok sayıda bobin yerleştirmek gerekiyor. Ancak bu sayede kullanıcıların ürünlerini cihazın üzerinde her noktada şarj edebilmeleri mümkün oluyor. Apple bunu planlasa da, bobinlerin aşırı ısınmasından kaynaklı sorunların üstesinden gelememiş ve duyurudan 18 ay sonra AirPower’ın piyasaya çıkışından vazgeçildiğini açıklamıştı.

Ancak Cupertino merkezli şirketin AirPower projesini yeniden canlandırmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Bu iddiayı gündeme getiren isim Front Page Tech sitesinin kurucusu Jon Prosser oldu. Prosser’e göre, Apple hâlihazırda şirket bünyesinde AirPower’ın gerçeğe dönüşmesi için tekrar çalışmaya başlamış durumda. Prosser, mevcut prototiplerin Apple Watch’u desteklememesinin ise şirketin önündeki en önemli problem olduğunu belirtiyor.

Prosser, paylaşımlarında Apple’ın AirPower’ı yeniden göz önüne çıkarıp piyasaya sürmesinin garanti olmadığının altını çiziyor. Yine de, Apple’ın mevcut prototipi bobinleri fazla ısıtmadan Apple Watch’a uygun hâle getirme konusunda epey istekli olduğu belirtiliyor.

Apple AirPower projesinin tekrar canlanması konusunda henüz ortada başka bir işaret bulunmuyor. Dolayısıyla bu konuda net bir şey söyleyebilmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER