Teknoloji

Apple kablosuz şarj matı AirPower’ın farklı bir tasarımı üzerinde çalışıyor

apple airpower

Apple, birkaç yıl önce duyurduğu, ancak daha sonra iptal ettiği kablosuz şarj matı AirPower‘ın başka türlü bir versiyonunu hazırlıyor. Çıkan yeni bir habere göre bu aksesuar, ilk AirPower’a göre biraz daha mütevazı bir ürün olacak.

Kablosuz şarj matı AirPower, 2017 yılında iPhone X ile birlikte duyurulmuştu. Ancak sonrasında süren çalışmalar neticeye ulaşmadı ve Apple bu ürünü piyasaya çıkaramadı. Şirket, iptal kararını duyurduğu sırada ürünün “yüksek standartlarını” karşılamadığını dile getirmişti.

AirPower aynı anda iPhone, Apple Watch ve AirPods’u kablosuz olarak şarj edecek bir aksesuar olarak tasarlanmıştı. Üstelik bu cihazları mat üzerinde belirli yerlere de yerleştirmek gerekmeyecekti. Kablosuz şarj matının içindeki devre sistemiyle ilgili birtakım zorlukların yaşandığı ve çoklu bobin tasarımının aşırı ısındığı söylenmişti. Bu sorunlar nedeniyle ürün piyasaya çıkamadı.

Bloomberg tarafından geçilen haberde ise kablosuz teknoloji girişimi Aira’nın verdiği bilgilere atıfta bulunuluyor. Haberde AirPower’ın iptal edilmesinin üzerinden bir yılı aşkın zaman geçtikten sonra Apple’ın iPhone için daha az iddialı bir kablosuz şarj aksesuarı üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Haberde bu fikirden yüzeysel biçimde bahsediliyor. Ancak Apple’ın AirPower’ın başka bir çeşidi üzerinde çalıştığına dair haberleri ilk kez çıkmıyor. Analist Ming-Chi Kuo da Apple’ın 2020 yılı içinde küçük bir kablosuz şarj matı çıkarabileceğini öne sürmüştü. Aynı zamanda Apple’ın AirPower’ın yeni bir versiyonunu test ettiğine dair haberler de var.

Teknoloji analisti Jon Prosser ise, çeşitli kaynakların kendisine bu projenin hâlâ işlerliğini koruduğunu söylediğini belirtti ve Apple’ın kablosuz şarj hayalinden henüz vazgeçmediğini söyledi. Yeni versiyonun ise yurt dışında 250 dolarlık bir fiyat etiketiyle sunulacağı bilgisi var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER