Teknoloji

Apple bu yıl 6.1 inçlik, 3D Touch’sız bir iPhone daha çıkarabilir

iphone x apple ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni yılın gelişiyle birlikte geçen yılın iPhone X ve iPhone 8 modellerini bir kenara bırakıp gelecek nesil iPhone’larda neler olacağına daha fazla dikkat kesilmeye başladık. Dedikodu değirmeninin çarkları da yavaş yavaş dönüyor.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, yılın dedikodu değirmenini üç yeni iPhone modelinin çıkacağına yönelik tahminiyle başlatmıştı. MacRumors’ın haberine göre, şimdi bu tahminini yeni detaylarla güçlendiriyor. Kuo’ya göre, Apple 5.8 inç OLED ekranlı iPhone X’un güncellenmiş bir versiyonunu çıkaracak. Bunun yanı sıra, iPhone X Plus olarak da adlandırabileceğimiz, 6.5 inç OLED ekranlı bir model de görebiliriz. Buna ek olarak bir de, hem iPhone X’un hem de daha ucuz olan iPhone 8 modellerinin unsurlarını ödünç alan, 6.1 inç ekranlı bir model daha bekleniyor.

Kuo’nun araştırma notlarına göre, 6.1 inç iPhone, paslanmaz çelik yerine, iPhone 8’inki gibi alüminyumdan yapılmış bir çerçeve içerecek. Aynı zamanda iPhone X’dakinin aksine standart bir lojik devre sistemi ve dikdörtgen şekilli pil barındıracak. Ekran yine çerçevesiz bir tasarıma sahip olacak, Face ID için çentik de barındıracak. Ancak ekranda OLED yerine LCD panel kullanılacak. Bunun karşılığında Kuo, telefon fiyatının 999 dolarlık iPhone X’a göre daha ucuz; 700 ile 800 dolar arasında fiyatlandırılacağını düşünüyor.

6.1 inç cihazın iPhone X’un bazı gelişmiş özelliklerini de barındırmayacağı söyleniyor. Örneğin çift lensli kamera yerine tek bir kamera göreceğiz. Güncellenmiş X ve X Plus modellerinde 4 GB RAM bulunacağını tahmin eden Kuo, 6.1 inçlik iPhone’un 3 GB RAM ile geleceğini öngörüyor. Ayrıca 3D Touch da olmayacak.

Gelecek nesil iPhone dedikodularının henüz ilk günlerindeyiz, yani yazılıp çizilenlerin doğru çıkması ihtimali düşük. Ancak Kuo’nun Apple’ın planlarını tahmin etme açısından güvenilir bir geçmişi olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Önümüzdeki eylül ayında şimdi öne sürülenlerin ne kadar doğru olduğunu göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER