Manşetler

iPhone X modeli bu yıl piyasadan kalkabilir

5g iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2018 model iPhone’larıyla ilgili sızıntıları henüz görmesek de, tahminlere rastlamaya çoktan başladık. Apple ile ilgili tahminleriyle dikkat çeken analist Ming-Chi Kuo, yeni yayınladığı yatırımcı notunda Apple’ın 2018 model iPhone serisi içinde iPhone X’un iki yeni versiyonu olacağını öne sürdü.

Kuo’ya göre, bir modelde 6.5 inç OLED ekran bulunurken, ikinci modelde ise 6.1 inç LCD ekranın bulunacağı öne sürülüyor. Doğal olarak, her iki cihazın ekranı da kenardan kenara uzanacak. Kimlik doğrulaması için de Touch ID’nin yerine, Face ID kullanılacak.

Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor, ancak sonrasında işler biraz ilginç hâle geliyor. iPhone dedikoduları konusunda parmakla gösterilebilecek bir kaynak olan Kuo, satışların istenen seviyenin altında kalması durumunda Apple’ın mevcut iPhone X’u tamamen kaldırabileceğini notlarına ekliyor.

AppleInsider‘ın haberinde, KGI’nin 2018 sonbaharında üç iPhone modeli beklediği belirtiliyor. iPhone X’un 2018 yazının sonlarında ömrünü tamamlayacağı, bu ürünün bir sonraki yıl daha ucuz fiyatlı seçenek olarak piyasada tutulmayacağı iddia ediliyor.

Eğer Kuo’nun tahminleri doğru çıkacak olursak, bu Apple’ın iPhone satış stratejisinde önemli bir değişikliğe de karşılık gelecektir. Apple uzun zaman boyunca, daha eski iPhone modellerini, en son model olan ve doğal olarak en pahalı olan iPhone’ları satın alamayanlar için makul alternatifler olarak piyasada tutuyor.

Kuo’nun senaryosunun doğru çıkması hâlinde, 6.1 inç, kenardan kenara LCD ekranlı iPhone, mevcut iPhone X’un yerine getirilmiş ve daha uygun fiyatlı model olacaktır.

Apple’ın iPhone 8 modellerinin devamı için ne planladığı ise şu an için gizemini koruyor. Muhtemelen hem iPhone 8 hem de iPhone 8 Plus en az bir yıl daha ortada kalmaya devam edecek ve Touch ID’ye henüz veda etmek istemeyen tüketicilere hizmet edecektir. Bu arada Apple’ın önümüzdeki ilkbaharda iPhone SE’nin yeni nesil versiyonunu çıkarmayı planladığını da belirtelim.

İLGİLİ HABERLER