ManşetlerTeknoloji

Apple App Store’da artık çevrimiçi oyun servislerini bulmak da mümkün olacak

ios 17 app store

Apple App Store, artık çevrimiçi oyun servislerine ve uygulamalarına da açık. Bu da Xbox Cloud Streaming ve GeForce Now gibi oyun servislerinin uygulamalarını da mağazada bulmanın mümkün olacağı anlamına geliyor. Bu servislere iOS’te daha önce sadece internet tarayıcısı üzerinden erişilebiliyordu.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Geliştiriciler artık kataloglarında sunulan tüm oyunları yayınlama olanağına sahip tek bir uygulama gönderebilirler” ifadesi yer alıyor. Söz konusu değişikliklerin sadece Avrupa ile sınırlı olmadığını ve tüm dünya için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple 2020’de uygulama mağazasında bulut oyun hizmetlerine yer açmıştı. Ancak bu servislerde sunulan her oyunun bağımsız bir uygulama olarak değerlendirilmesinin gerektiği anlaşılınca işlerin pek de gösterildiği gibi olmadığı ortaya çıkmıştı. Dolayısıyla geniş bir oyun kataloguna sahip tek bir uygulamaya izin verilmesi büyük bir değişim niteliği taşıyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, “App Store’daki bir uygulamada sunulan her deneyimin mağazanın kurallarına uyması gerekecek. Buna ek olarak, uygulamanın en yüksek yaş sınırına sahip içeriğin yaş derecelendirmesini de koruması gerekiyor” ifadesi yer alıyor.

Apple ayrıca geliştiricilerin artık “uygulamalarında bulunan akışlı oyunlar, mini uygulamalar, mini oyunlar, sohbet robotları ve eklentiler için gelişmiş keşif fırsatları sunabileceklerini” ve “mini uygulamalar, mini- oyunlar, sohbet robotları ve eklentiler, kullanıcılarına ilk kez bireysel bir sohbet robotu aboneliği gibi ücretli dijital içerik veya hizmetler sunmak için Apple’ın Uygulama İçi Satın Alma sistemini birleştirebileceklerini duyurdu.

App Store, Avrupa Birliği’nin tekel soruşturmasının ardından dışa açılmıştı. Cupertino merkezli şirket artık AB sınırları içinde alternatif uygulama mağazalarına ve tarayıcı seçimlerine de izin veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER