ManşetlerTeknoloji

Apple, iOS ve iPadOS 17.3 güncellemelerini yayınladı

ios 17.3

Apple’ın en son işletim sistemi güncellemeleri, iOS 17.3 ve iPadOS 17.3, kullanıcıların hizmetine sunuldu. Bu güncelleme, temel iyileştirmeler ve çeşitli özellik eklemelerinin yanı sıra ‘Çalıntı Cihaz Koruması’ gibi önemli bir güvenlik özelliğini de beraberinde getiriyor. Çalıntı durumunda bile kullanıcıların kişisel bilgilerinin korunmasını hedefleyen bu yenilik, Apple’ın güvenlik konusundaki kararlı tutumunu bir kez daha ortaya koyuyor.

iOS 17.3 ve iPadOS 17.3: Güvenlik öncelikli yenilikler

Çalıntı Cihaz Koruması özelliği ilk kez iOS 17.3’ün geliştirici beta sürümünde karşımıza çıktı ve o zamandan bu yana kullanıcıların beğenisini toplamayı başardı. Eğer cihazınız çalınırsa ve iOS 17.3’e güncellenmişse, bu özellik sayesinde Face ID veya Touch ID erişimi zorunlu hale getirerek hırsızların sisteme girişini engelleyebilirsiniz. Dahası, hırsızlar geçici olarak sizin şifrenizi bilse bile, kendi biyometrik verilerini sisteme giremeyeceklerdir.

Bu yeni güvenlik aracı, hırsızlık faaliyetinin önüne geçmese de, suçlular için işleri zorlaştırıyor. Telefon veya tabletin alışılmadık bir konumda olduğunu algıladığında, güvenlik kodunu değiştirmeden önce otomatik olarak bir saatlik güvenlik gecikmesi uygulanıyor. Bu araç hem iPhone’lar hem de iPad’ler için mevcut durumda bulunuyor.

Apple Music’e getirilen iş birlikçi çalma listeleri, AirPlay otel desteği, optimize edilmiş çarpışma algılama ve Siyah Tarihi Ayı’nı kutlamak için yeni duvar kağıtları da güncelleme ile gelen diğer özellikler arasında yer alıyor. iOS 17.2’nin piyasaya sürülmesinin üzerinden bir aydan biraz bir zaman geçmiş olması göz önüne alındığında, bu güncelleme en engin güncellemelerden biri olmasa da, yararlı yeni işlevler sunuyor.

iOS 17 sürümleri gibi, iOS 17.3 güncellemesi için iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR (2018 model), veya herhangi bir iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15 modeli gerekiyor. Ayrıca ikinci ve üçüncü nesil iPhone SE modelleri de bu güncellemeyi destekliyor. iPadOS 17.3 için ise beşinci nesil iPad Mini ve daha yeni sürümler, altıncı nesil standart iPad ve daha yeni modeller, üçüncü nesil iPad Air ve daha yenisini içeren birçok model uyumlu. Güncellemenin cihazınız için uygun olup olmadığını görmek için sistem ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Apple, aynı gün içerisinde işletim sistemleri için başka büyük bir adım daha atarak, yeni bir saat yüzü eklenen watchOS 10.3 ve Apple Music’te iş birlikçi çalma listeleri getiren macOS Sonoma 14.3’ü de yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER