ManşetlerTeknoloji

iPhone hırsızlığına karşı iOS 17.3’te yeni bir güvenlik önlemi olacak

ios 17.3

Apple, iPhone kullanıcılarının kişisel bilgilerinin çalınma riskini azaltmak için yeni bir güvenlik özelliği getiriyor. Wall Street Journal tarafından bildirildiği üzere, Apple’ın iOS 17.3 beta sürümünde yer alan “Çalıntı Cihaz Koruması” özelliği, etkinleştirildiğinde, belirli işlemleri gerçekleştirmek için Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulaması gerektirecek.

Bu yeni özellik, hırsızların kurbanlarının iPhone şifrelerini yazarken izledikleri ve daha sonra cihazları çaldıkları ile ilgili Wall Street Journal’ın önceki haberlerine verilen bir yanıt gibi görünüyor. Bu durum, hırsızlara cihazda saklanan kişisel ve finansal bilgilere erişim sağlıyor, kurbanları iCloud hesaplarından çıkarabiliyor ve kayıtlı ödeme bilgilerini kullanarak binlerce dolar harcayabiliyorlar.

iOS 17.3 ile gelecek “Çalıntı Cihaz Koruması” ne yapacak?

Bu özellik aktif edildiğinde, iCloud Anahtar Zincirinde kaydedilen şifrelerinizi görüntüleme, yeni bir Apple Card başvurusu yapma, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlama, Safari’de kayıtlı ödeme yöntemlerini kullanma ve Kayıp Modunu kapatma gibi işlemler sırasında yüz veya parmak izi biyometrisiyle kimliğinizi doğrulamanız gerekecek. Böylece hırsızlar, telefonunuzu ve şifrenizi ele geçirseler bile bilgilerinizi çalamayacaklar.

Daha hassas işlemler için, örneğin Apple ID şifrenizi değiştirme, iPhone şifrenizi değiştirme veya Bul’u kapatma gibi durumlarda, yeni “Çalıntı Cihaz Koruması” özelliği, cihazınız evinizde veya ofisinizde gibi sıkça bulunduğunuz yerlerin dışında bir yerdeyse ek bir engel ekliyor. Bu durumda yalnızca Face ID veya Touch ID ile kimliğinizi doğrulamakla kalmayıp, bir saat beklemeniz ve ardından kimlik doğrulama işlemini tekrar yapmanız gerekecek.

Apple’dan The Verge‘e yapılan açıklamada, “iPhone veri şifrelemesi uzun süredir sektörde öncülük etmekte ve bir hırsız, kullanıcının şifresini bilmeden çalıntı bir iPhone’daki verilere erişemez. Hırsızın kullanıcıyı şifreyi girerken gözlemleyip ardından cihazı çalabileceği nadir durumlar için, Çalıntı Cihaz Koruması sofistike bir koruma katmanı ekliyor.” ifadeleri yer aldı.

Bu çözüm, en azından iPhone hırsızlarını caydırmalı ve kullanıcıların dijital yaşamlarını alt üst edebilecek eylemleri gerçekleştirmelerini daha zor hale getirmeli.

Video: iOS 17.2 ile gelen yenilikler

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER