Teknoloji

Andy Rubin’den Essential’ı etkileyebilecek ayrılık kararı

andy rubin

Eski Google yöneticisi Andy Rubin, 2019’da Silikon Vadisi’ndeki önemli bağlantılarından birini daha kaybetmiş gibi görünüyor. Buzzfeed, Rubin’in 2015’te kurduğu Playground Global isimli yatırım şirketiyle olan ilişkisini sonlandırdığına dair belgelere ulaştı. Bu ayrılığın mayıs ayının sonunda gerçekleştiği belirtilirken, Rubin’in şirketin “iyi bir arkadaşı” olarak kalmaya devam ettiği ifade edildi. Ayrılığın sebepleri ise belgelerde görülmüyor.

Ayrılık anlaşmasının koşulları ise tanıdık görünüyor. Belgelere göre, Rubin 9 milyon dolarlık bir çıkış ödemesi aldı. Anlaşmanın Playground Global’ın yönetim kadrosu ve bazı yatırımcıları tarafından onaylandığı ifade edildi. Rubin’in cinsel taciz iddialarıyla Google’dan ayrılırken de 90 milyon dolarlık bir ödeme aldığı ve ayrılık sebeplerini gizli tutulmasını istediği belirtiliyor.

Andy Rubin hakkındaki iddiaları reddetmişti

Konuyla ilgili olarak Playground Global veya Google’dan bir açıklama gelmiş değil. Rubin, hakkındaki taciz iddialarını daha önce kesin bir dille reddetmişti. Google’ın Rubin ve diğer yöneticileri hakkındaki cinsel taciz iddialarına karşı olan tutumu ise şirket içinde yoğun tepkiyle karşılanmış ve bu tepkiler nedeniyle Google cinsel taciz politikasında değişikliğe gitmişti.

Andy Rubin’in Playground Global’dan ayrılması, Rubin’in kurucusu olduğu telefon şirketi Essential‘ı da etkileyebilir. Playground’un bugüne kadar Essential’a yaptığı yatırımın miktarı 330 milyon doları bulmuş durumda. Buna ek olarak, iki şirket aynı genel merkezi paylaşıyor. Bu ayrılık, Playground’un önümüzdeki dönemde Essential’a yatırım konusunda eskisi kadar istekli olmayabileceği anlamına geliyor. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER