Teknoloji

Android telefonunuzun suya dayanıklılığını bu uygulama ile test edin

android suya dayanıklılık

Google Play mağazasında bulunan ve varlığı Android Police tarafından tespit edilen Water Resistance Tester Android uygulaması, normalde bir uygulamayla test edilebileceğini bilmediğimiz bir işi ortaya çıkarıyor.

Water Resistance Tester uygulaması cihazın barometresine erişerek Android telefonunuzun IP67/IP68 suya dayanıklılık derecesinin doğruluğunu test ediyor. Yapmanız gerekenler çok basit; sadece ücretsiz uygulamayı indirin, gösterilen talimatları izleyerek ekrana sıkıca bastırın ve bunun sonrasında geçti ya da kaldı notunu hızlı biçimde göreceksiniz. Böylelikle Android telefonunuzun suya dayanıklılığından susuz bir testle emin olabilirsiniz.

Geliştirici Ray Wang, uygulamayı insanların bir onarımdan sonra veya zamanla bozulduğunda inandıkları cihazlarının su geçirmezlik durumunu kontrol etmelerine yardımcı olmak için oluşturduğunu söylüyor. Açıkçası, uygulamanın verdiği notla birlikte emin olduktan sonra telefonunuzu havuza, denize veya herhangi bir su birikintisine fırlatmayın. Bununla birlikte, Reddit kullanıcılarından ve Play Store yorumlarıyla gelen geri bildirimlere göre bu uygulama gayet iyi biçimde çalışıyor. IP68 sertifikasına sahip Samsung Galaxy S21 Ultra ile yaptığımız birkaç denemede suya dayanıklılıkla ilgili karışık sonuçlar elde ettik. Telefonun suya dayanıklılığının düzgün olduğunu göstermek için ekrana sıkıca bastırmak gerekti. Aksi takdirde test olumsuz sonuç veriyor. Xiaomi Mi 11 Lite’da ise, telefonda barometre olmadığı için, uygulama herhangi bir şekilde ölçüm gerçekleştiremedi.

Bu uygulama türünün ilk örneği değil, ancak Play Store’daki mevcut su geçirmezlik test uygulamalarından bazıları, bugün telefonlarda kullanılandan farklı bir su geçirmezlik stiline sahip eski telefonlar için tasarlanmış gibi görünüyor ve kullanıcı yorumlarına göre şu anda doğru şekilde çalışmayabilir.

Her ne oursa olsun, bu yeni uygulama bizim karşılaştığımız bazı sorunlara rağmen iyi çalışıyor gibi görünüyor. Ekranın altındaki küçük bir reklamı kaldırmak için geliştiriciye 1 dolar bahşiş vermek istemiyorsanız, ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER