ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon önerileri: Mart 2020

android telefon önerileri mart 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs nedeniyle Mobil Dünya Kongresi iptal edilmiş olsa da, üreticiler burada tanıtmayı planladıkları ürünleri tanıttılar. Bunlar henüz Türkiye pazarına giriş yapmadı. Üstelik koronavirüs salgını nedeniyle ne zaman piyasaya girecekleri konusunda da kesin bir şey söylemek güç. Neyse ki, Samsung şu sıralar piyasaya canlandıran üretici konumunda bulunuyor. Şirket yılın ilk yarısında art arda birçok modeli çıkardı. Android telefon önerileri Mart 2020 listemize de bu telefonların üç tanesini aldık.

Bu ayki listemizde fiyat ortalaması biraz daha yukarı doğru oldu. Bunun nedeni yeni gelen telefonların daha çok orta-üst ve üst segmentte yer alması. Giriş segmentinde size önerebileceğimiz yeni bir telefon modeli şu anda pek yok. Bu nedenle giriş ve orta segmentte göreceğiniz cihazlar geçtiğimiz aylardaki tavsiye listelerimizde de yer alıyordu.

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla teknoloji mağazaları kapalı. Ancak MediaMarkt gibi mağazalar internet siteleri üzerinden ve çağrı merkezlerinden hizmet sunmaya devam ediyor. Bu Android telefon tavsiyeleri Mart 2020 listesinde gördüğünüz ürünleri mediamarkt.com.tr üzerinden satın alabilirsiniz.

Alcatel 1S

Alcatel 1S

1000 TL seviyesini fazla geçmek istemeyenler için değerlendirilebilecek seçeneklerden bir tanesi Alcatel 1S olabilir. 5.5 inç ekranı 18:9 görüntü oranı sunuyor. Ancak ekranın alt ve üst kenarında epey kalın çerçeveler var. Ekran çözünürlüğü ise 720p. IPS LCD ekran yeterli bir görsel deneyim sunacaktır.

İşlemci olarak sekiz çekirdekli Unisoc SC9863 seçilmiş. Buna 3 GB RAM ver 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart yuvası da mevcut. Kameralar konusunda ise telefonun ortalamayı pek geçmediğini görüyoruz. Arkada 13 megapiksel ana kamera ve bunun yanında 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü var. Bu kamera sistemi 1080p video kaydı yapma imkanı sağlıyor. Önde ise 5 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz.

Android 9 Pie ile yüklü gelen Alcatel 1S’in arkasında parmak izi okuyucu var. Pil kapasitesi ise 3060 mAh. Yüksek bir kapasite değil, ancak tek şarjla bir günü rahatlıkla çıkaracaktır diye tahmin ediyoruz.

Realme 5i

realme 5i inceleme

Bu yılın başında Türkiye pazarına giriş yapan Realme markasının Türkiye’de satışa sunduğu ilk telefonlardan bir tanesi de Realme 5i. 1000-1500 TL arasında bütçesi olanlar için şu sıralar uygun bir seçenek.

6.52 inç ile büyük bir ekranı olan bu telefonun 1600 x 720 piksel çözünürlük sunduğunu görüyoruz. Ekranın üst kısmında damla çentik var ve burada da 8 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Arka tarafta ise dört tane kamera mevcut. 12 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü ve makro lensler var. 4K video kaydını görmek şaşırtıcı sayılır. Öndeki kamera da Full HD video kaydı yapabiliyor.

Realme 5i’de Android 9 Pie yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde ColorOS 6 kullanıcı arayüzü var. İşlemci olarak Snapdragon 665 kullanılmış. Bu da günlük işler için yeterli performansı sunacaktır. Oyun konusunda da birçok kullanıcı için tatmin edici olacağını söyleyebiliriz. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı gibi özellikler de doyurucu. microSD kart okuyucusu da var. 5000 mAh kapasiteli pili de iki güne varan çalışma ömrünü sunar.

Giriş segment telefon havasını taşıyan Realme 5i, uygun fiyata birçok işi rahatlıkla yerine getirecek bir telefon olarak nitelendirilebilir.

Oppo A5 2020

oppo a5 2020

Oppo telefonları şık tasarıma sahip. 1500 TL seviyesinde fiyatı olan Oppo A5 2020 için de aynısını söyleyebiliriz. 6.5 inç IPS LCD ekranı 720p çözünürlüğe sahipken 480 nit gibi yüksek bir değere kadar varan parlaklığı sunuyor. Çözünürlük çok yüksek görünmese de makul bir görsel deneyimi sunacaktır.

Snapdragon 665 işlemciyle çalışan A5 2020’de 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası da mevcut. Arkada dört tane kamera bulunuyor. 12 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörünü görüyoruz. 4K video kaydı da mevcut. Öndeki damla çentikte ise 8 megapiksel selfie kamerası var. Bu kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

Bu telefonun stereo hoparlöre sahip olması fiyatına göre şaşırtıcı bir özellik sayılır. Güçlü olduğu alanlardan bir tanesi de 5000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pile sahip olması. Bu sayede iki güne varan çalışma ömrüne ulaşabilir. Arkada parmak izi okuyucusu var. Android 9 Pie ile yüklü geliyor ve üzerinde de Color OS 6.1 özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Aslına bakarsanız, önceki telefon Realme 5i ile Oppo A5 2020, aynı özellikleri farklı gövdelerde sunan iki eşdeğer telefon. Fiyatları birbirine yakın. Tasarımı nedeniyle Oppo A5 2020’yi tercih edebilirsiniz.

Huawei Y9 Prime 2019

huawei y9 prime 2019

Bütçesini 2000 TL’ye doğru çıkarabilecekler için Full HD çözünürlüklü ekranlara sahip olan telefonları önerebiliyoruz. 1999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan Huawei Y9 Prime 2019 da böyle bir telefon. IPS LCD ekranı 6.59 inç ile yeteri kadar geniş bir görüntüleme alanı sunuyor. Tatmin edici bir görsel deneyim sunduğunu söyleyebiliriz.

2019’un ikinci yarısında çıkan Huawei Y9 Prime 2019, güncellenmiş Kirin 710F işlemciyle çalışıyor. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ile günlük işler için yeterli bir paketin olduğunu söyleyebiliriz. 4000 mAh kapasiteli pili de bir günü rahatlıkla aşan bir pil performansını sunacaktır. Huawei Y9 Prime 2019, internette gezinme, sosyal ağlarda takılma, temel seviyede oyunları oynama gibi işler için yeterli olacaktır

Android 9 Pie ile yüklü gelen telefon yakında Android 10 güncellemesini de alacaktır. Bir Huawei telefonu olsa da, Google’ın Android uygulamaları ve servisleri yüklü olarak geliyor.

Kamera tarafına baktığımızda ise 16 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası, tepedeki motorlu yapıya yerleştirilmiş. Böylelikle telefon çentikle veya delikle kesintiye uğramayan bir deneyimi sunuyor. Arkada ise üç kamera bulunuyor. 16 megapiksel ana kameranın yanında sekiz megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü mevcut.

Huawei Y9 Prime 2019, sağlam bir telefon, büyük ekranıyla da film veya YouTube videolarını izlemek için elverişli bir ortam sunuyor.

Redmi Note 8 Pro

redmi note 8 pro

Redmi Note 9 serisinin üyelerini görmeye başladık. Ancak Note 8 Pro hâlâ güncel bir telefon sayılır. Ne de olsa, çıkışının üzerinden altı ay anca geçti sayılır. Bu telefon, sahip olduğu özelliklerle yüksek bir fiyat-performans oranı sunuyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı seçeneğini 2499 TL’ye bulabilirsiniz.

6.53 inç ekranı ile büyük ekran deneyimi arayanların ihtiyacı karşılanıyor. IPS LCD ekranın çözünürlüğü 1080 x 2340. 19.5:9 görüntü oranlı ekranın tepesinde ise damla çentik var. 500 nit gibi yüksek parlaklığı sayesinde HDR desteğinin de sunulduğu belirtiliyor. Gerçekten de Redmi Note 8 Pro’nun keskin ve parlak bir ekranı bulunuyor. Netflix veya YouTube videoları için yeterli olacaktır.

MediaTek Helio 90T işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza taşıyan Note 8 Pro, 4500 mAh kapasiteli piliyle bir günü rahatlıkla çıkaran bir pil performansı sunmayı başarıyor. AnTuTu testinde elde ettiği 225 bin seviyesindeki puanı da ortalamanın biraz üstünde olduğunu bize gösteriyor.

Kamera tarafında Redmi Note 8 Pro fiyat segmentine göre güçlü bir telefon. 64 megapiksel çözünürlüklü kamera f/1.9 diyafram değeriyle düşük ışıkta yeterli bir performans vadediyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörünü görüyoruz. 4K video kaydı da mevcut. Elektronik görüntü sabitleme sistemi var,  dengeli ve durağan videolar için en güzeli 1080p Full HD kayıt yapmak olacaktır. Önde ise 20 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

Yüksek fiyat-performans oranlı bu telefon yine tavsiye ettiğimiz Android telefonları arasına girmeyi başardı.

Samsung Galaxy A71

galaxy a71 ön inceleme

Geçen yılın sonlarına doğru resmi duyurusu gerçekleştirilen Samsung Galaxy A71, Samsung’un orta segment telefon serisi olan Galaxy A’nın şu anki en yüksek seviyeli üyelerinden bir tanesi. 6.7 inç ile büyük ekran deneyimi arayanlara istediklerini sunuyor. Super AMOLED ekran yüksek parlaklığa sahip. Ancak amiral gemisi Samsung telefonlarınınkine göre ekranın biraz daha solgun durduğunu söylemek gerekiyor ki, bu da normal sayılır.  Full HD çözünürlüklü ekran yeterli keskinliği ve netliği sunuyor. Üst kısımdaki delik de tam ekranda görünümde çok sıkıntı çıkarmıyor.

Snapdragon 730 işlemci günlük ihtiyaçlar için fazlasıyla yeterli. Günlük kullanımda sıkıntı çıkarmıyor. 8 GB RAM sayesinde de güçlü bir çoklu görev performansı sunuyor. 128 GB dahili hafıza yeterli, eğer isterseniz microSD kart yuvasıyla daha da genişletebilirsiniz. Çift SIM kart desteğinin bulunması da önemli noktalardan bir tanesi.

Galaxy A71, 64 megapiksel arka kameralı telefonlardan bir tanesi. Bunun yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens ve 5 megapiksel derinlik sensörü mevcut. Yani bu telefonun toplam dört arka kamerası var. Kamera performansı genel olarak başarılı. Memnun kalacağınız fotoğraflar çekebilirsiniz. Öndeki 32 megapiksel selfie kamerası için de aynı yorumu yapabiliriz.

4500 mAh kapasiteli pili de Galaxy A71’in güçlü yanlarından bir tanesi. Normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla aşan bir performansı sunuyor. Android 10 ile yüklü gelen telefonda One UI 2 var. Yani yazılım anlamında da bu telefonun güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei Nova 5T

nova 5t inceleme

Huawei Nova 5T özellikleriyle güçlü bir orta-üst segment telefon olarak nitelendirilebilir. İçinde geçen yılın ilk yarısında gördüğümüz amiral gemisi Huawei telefonlarında yer alan Kirin 980 işlemci var. Bu işlemci hâlâ iyi bir performans sunuyor. 6.26 inç Full HD+ ekranının sol üst köşesinde kamera deliği bulunuyor. IPS LCD ekran da tatmin edici bir görsel deneyim sunuyor.

Nova 5T tasarım anlamında da tatmin edici. Hoş bir tasarımı var; özellikle mor rengi hoş görünüyor, arkada güzel renk geçişleri var. Aynı zamanda Nova serisi bir telefon olduğunu açığa çıkaran desen de kullanılmış. Kenardaki güç butonuna parmak izi okuyucu entegre edilmiş. 3750 mAh kapasiteli pili bir günü çıkarmak için yeterli oluyor. Hızlı şarj desteği var, böylelikle sadece yarım saat gibi bir sürede yüzde 50’ye varan bir doluluğa ulaşılabiliyor.

Kamera tarafına baktığımızda ise, arkada 48 megapiksel çözünürlüklü kameranın yanı sıra 16 megapiksel geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens görüyoruz. Bu kamera sistemiyle 4K video kaydı yapılıyor. Tatmin edici fotoğraflar çekebilirsiniz, ana kameranın yüksek diyafram açıklığı ve yüksek piksel sayısı, düşük ışıkta iyi bir performans sergileyeceğini gösteriyor. Öndeki 32 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası da iyi işler çıkarıyor.

Samsung Galaxy Note 10 Lite

galaxy note 10 lite ön inceleme

Piyasada kapasitif ekran kalemiyle kullanılabilen fazla telefon var. Olanlar arasından en iyi deneyimi sunan Samsung’un Galaxy Note serisi telefonları. Eğer en iyi ve yenisini istiyorsanız, Galaxy Note 10 veya Note 10 Plus’a 10 bin TL’ye yakın ya da onun üzerinde para harcamalısınız. Bu noktada yaklaşık 5 bin TL’lik fiyata sahip olan Galaxy Note 10 Lite imdada yetişti diyebiliriz.

Galaxy A serisi telefonların havasında bir telefon olan Note 10 Lite, S Pen kapasitif ekran kalemi barındırıyor. Böylelikle ekranda çizim yapma, not alma gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca S Pen’i uzaktan kumanda gibi kullanma veya çeşitli artırılmış gerçeklikli kamera özelliklerinden yararlanma gibi fonksiyonlar da mevcut. S Pen, Note 10 ve Note 10 Plus’takine göre biraz daha düşük kalitede gibi görünse de, sunduğu işlevler açısından herhangi bir fark taşımıyor.

6.7 inç ile geniş bir ekran alanı sunan Note 10 Lite, 2400 x 1080 piksel çözünürlüğüyle de keskin ve net görüntüler sunuyor. Super AMOLED ekran yeterli parlaklığı ve yüksek görüş açılarını da sunuyor. Yani iyi bir görsel deneyim mevcut. Ekran içi parmak izi okuyucusu da bulunuyor. Sekiz çekirdekli Exynos 9810 işlemci de günlük işler için yeterli. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza gibi özelliklerin yanı sıra microSD kart yuvasıyla depolama alanını daha da artırma imkanı bulunuyor. 4500 mAh pil kapasitesi de yüksek, hızlı şarj da var.

Kamera tarafında, üç tane arka kameranın bulunduğunu görüyoruz. 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olan her bir kamera; geniş, ultra geniş ve telefoto lenslere sahip. 4K video kaydı da yapılıyor. Öndeki 32 megapiksel kamerayla da 4K video kaydı gerçekleştiriliyor.

Xiaomi Mi Note 10

xiaomi mi note 10

Xiaomi’nin geçen yıl bitmeden duyurusunu gerçekleştirdiği bir akıllı telefon olan Xiaomi Mi Note 10, orta üst segment telefon arayanlar için uygun bir seçim. Üstelik kamera sistemiyle de kendi segmenti içindeki rakiplerine göre güçlü görünüyor.

Arkada beş tane kamera var. 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamera optik görüntü sabitleme, 7P lens, f/1.7 diyafram gibi özelliklere sahip. Düşük ışık performansı epey güçlü olacaktır. İki tane telefoto kamera da mevcut. Bunun yanında 20 megapiksel ultra geniş açılı sensör, 2 megapiksel makro lens de var. Xiaomi Mi Note 10’u incelemediğimiz için kamera sistemi hakkında yorum yapmamız zor. Ancak kağıt üstünde epey güçlü görünüyor. Önde yer alan 32 megapiksel çözünürlüklü kamera da her ortamda net ve tatmin edici selfie fotoğrafların çekilebileceğini işaret ediyor.

6.47 inç AMOLED ekran kenarlara doğru kavis yapıyor. Full HD+ çözünürlük yeterli. Maksimum 600 nit parlaklığın sunulduğu belirtiliyor. DCI-P3 renk desteği ve HDR10 ile görsel deneyim açısından yüksek seviyeyi vadeden bir ekranla karşı karşıyayız. Snapdragon 730G işlemci de günlük işler için yeterli olacaktır. Üstelik “G” versiyonu işlemci olduğu için oyun performansı açısından da ortalamanın üstüne çıkacaktır. 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvasının bulunmadığını belirtelim.

Xiaomi Mi Note 10, pil performansı açısından da güçlü görünen bir telefon. 5260 mAh kapasiteli bir pili var. Hızlı şarj desteği var ve kutudan çıkan 30W şarj adaptörüyle bu pil, yarım saatte yüzde 60’a varan doluluğa ulaşıyor. Bir saati biraz aşkın zamanda da tamamının dolduğu belirtiliyor. Parmak izi okuyucusu da ekrana yerleştirilmiş.

Görünüşe göre Xiaomi Mi Note 10, sahip olduğu 5500-6000 TL arası fiyatın karşılığını yeteri kadar veriyor.

Samsung Galaxy S20 Plus

Bu ay bir de amiral gemisi telefon tavsiyesinde bulunalım. Şubat ayının başlarında duyurusu gerçekleştirilen Samsung Galaxy S20 serisi içinde yer alan ortanca üyeyi, Galaxy S20 Plus’ı bir süredir deneyimliyoruz. İncelemesi çok yakında gelecek. Her ne kadar Galaxy S20 Ultra, sahip olduğu büyük ekranı, 108 megapiksel kamerasıyla daha çok ilgi çekse de, 9000 TL civarında fiyatı olan Galaxy S20 Plus, bütçesini bu seviyeye kadar zorlayabilecek kullanıcılar için gayet makul ve amiral gemisi telefon performansını sunan, tatmin eden bir ürün.

6.7 inç ekranı 1440 x 3200 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın üst kısmında selfie kamera için yerleştirilmiş küçük bir delik var. Tam ekranda video izleme veya oyun oynamada herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu da iyi şekilde çalışıyor. HDR10+ desteği var ve Netflix gibi sitelerde bu desteği sunan içerikleri izlemek büyük keyif veriyor. Çift hoparlör sistemi de güçlü. Kutudan çıkan AKG kulaklıklar da kaliteli.

Türkiye’de satılan Galaxy S20 Plus’ta Exynos 990 işlemci bulunuyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası da var. Aynı anda iki hat kullanmak da mümkün.

Kamera tarafında da Galaxy S20 Plus güçlü bir telefon. 12 megapiksel ana kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı sensör var. Telefoto kamera ise 64 megapiksel çözünürlüğe sahip. Genel olarak 12 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar çekmeyi tercih ediyoruz ve bunlar da gayet iyi sonuçlar veriyor. Bu arada uçuş süresi kamerası da var. Yani toplamda dört arka kamera bulunuyor. 8K video kayıt desteği de önemli yeniliklerden bir tanesi, ancak genel olarak 4K veya 1080p kayıt ile yetindiğimizi söylemeliyiz.

Galaxy S20 Plus’ın pil kapasitesi 4500 mAh. Bu pil bir günü rahatlıkla çıkarıyor, ancak Galaxy S20 Plus’ı genel olarak her gece şarj etme ihtiyacı duyarsınız. Hızlı şarj ve kablosuz şarj desteği de bulunuyor. Bunlar pil tarafında pratikliği artırıyor.

İLGİLİ HABERLER