Teknoloji

Apple popüler hava durumu uygulamalarından Dark Sky’ı satın aldı

apple dark sky satın alma

Apple popüler hava durumu uygulaması Dark Sky’ı satın aldı. Ancak bu durum uygulamanın Android ve Wear OS versiyonlarını kullananlar için kötü bir haber sayılır.

2011 yılında bir Kickstarter kitle fonlama kampanyasından sonra yola çıkan Dark Sky, yerel hava tahminlerine yoğunlaşmıştı. Dışarı çıkarken bir şapka ya da şemsiyeye ihtiyaç duyacaklarını anında öğrenmek isteyenler için dakika dakika hava tahmini sunmayı vadediyordu.

İki geliştiricinin bir projesi olarak yola çıkan bu uygulama, 2015’in başlarında Applied Invention’a katıldı. Bu şirket yeni bir iş ortağı ve sahiplerden bir tanesi oldu. Daha sonra ekibe yeni kişiler katıldı ve Dark Sky bir API çıkararak diğer şirketlere ve projelere de kendi verilerini kullanma iznini verdi.

Şimdi bu uygulama Apple bünyesine katıldı. Dark Sky, bugün satın alma anlaşmasını duyurdu. Ne var ki, anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı.

Dark Sky’ın kurucularından Adam Grossman, “Hedefimiz her zaman dünyaya mümkün olan en iyi hava durumu bilgisini sunmak, kuru ve güvende kalabildiğimiz kadar çok insana yardım etmek ve bunu gizliliğinize saygı duyacak şekilde yapmak olmuştur.” şeklinde konuştu. “Bu hedeflere ulaşmak için Apple’dan daha iyi bir yer yok. Yalnız yapabileceğimizden çok daha fazla insana, çok daha fazla etkiye sahip olma fırsatına sahip olduğumuz için çok mutluyuz.”

Dark Sky yola bir iOS uygulaması olarak başladı, ancak orada kalmadı. Uygulamanın Android versiyonları geldi, 2018’in sonlarında ise Dark Sky Google Wear OS uygulaması çıktı. Ne yazık ki bu kullanıcılar için satın alma, yeni bir hava durumu uygulaması aramak anlamına geliyor.

Bugün itibarıyla Android ve Wear OS uygulamaları Google Play Store’dan indirilemeyecek. “Mevcut kullanıcılara ve abonelere hizmet 1 Temmuz 2020’ye kadar devam edecek ve bu noktada uygulama kapatılacak.” dedi Grossman. “O sırada hâlâ aktif olan abonelere geri ödeme yapılacaktır.

Dark Sky’ın web sitesini kullananlar 1 Temmuz tarihine kadar hava tahminlerini, haritaları ve bu siteden başka sitelere yapılan yerleştirmeleri görmeye devam edecekler. O tarihten sonra, site açık kalmaya devam edecek, ancak sadece Dark Sky API ve iOS uygulaması için bir destek sitesi işlevini görecek. Ancak API desteği de sonsuza kadar kalmayacak. Grossman’ın söylediğine göre, API için yeni kayıtlar alınmayacak. API da 2021’in sonuna kadar çalışmayı sürdürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER