Manşetler

Android için Facebook Messenger üyelik şartını ortadan kaldırdı, SMS ve WhatsApp Messenger’a rakip oldu

Android için Facebook Messenger güncellendi, bir Facebook hesabına sahip olma zorunluluğu ortadan kaldırılması bu güncellemenin en dikkat çekici yeniliği sayılabilir. Facebook Messenger’ı kullanmak için bundan sonra bir ad ve bir cep telefonu numarası yeterli olacak. Ancak söz konusu yenilik ilk etapta Hindistan, Endonezya, Avustralya, Venezuela ve Güney Afrika gibi ülkelerde kullanıma sunuldu. Diğer ülkelerde de kısa süre sonra bu özellik kullanıma girmiş olacak.

Bu güncellemeyle birlikte Facebook SMS’in doğrudan rakibi hâline gelirken, WhatsApp Messenger veya iOS’teki iMessage gibi rakip platformların da izinden gitmiş oluyor. Tüm bu servisler mesajlaşma işleminin mobil operatörün SMS kanalı üzerinden değil de veri iletişim kanalı üzerinden gerçekleşmesini sağlıyor, bu da bir mesajın çok daha ucuza gönderilmesine imkan tanıyor.

Facebook’un ilk etapta Android uygulamasına getirdiği bu yeniliği iOS tarafına ne zaman getireceği şu an için bilinmiyor. Yine de iPhone versiyonunu kullananlar cep telefonu numarasıyla giriş yapmış olanlarla iletişim kurma imkanına sahip. Bu arada güncellenmiş Android uygulaması grup sohbetlerini ve fotoğraf paylaşımını da destekliyor.

Facebook Messenger’ın önemli sayılabilecek bu Android güncellemesi Firefox için yayınlanan ve internet tarayıcısının en son versiyonuna entegre edilen Firefox Social API’dan yararlanan uygulamanın hemen sonrasında geldi. Yine de, Android uygulamasının aksine Firefox uygulamasının kullanımı Facebook’a üye olmayı gerektiriyor.

Facebook Messenger Android uygulamasının en son sürümünü aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER