Teknoloji

Android hava durumu raporları güncelleniyor

google android hava durumu

Google Android işletim sisteminde Google Asistan aracılığıyla sunduğu hava durumu raporlarında görsel ve teknik anlamda bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Android’in özel bir hava durumu uygulaması olmadığı için Google yeni özellikleri ve hava durumu animasyonlarını, Android’in arama fonksiyonuna daha derinlemesine entegre etme yoluna gidiyor.

Artık Android kullanıcıları bilgi ve grafikleri mobil cihazlara özel biçimde görüntüleyebilecek. Daha öncesinde Android cihaz sahipleri, Google’ın web’de “Hava nasıl olacak?” sorusunu yanıtlamak için kullandığı grafikleri görüyordu.

Artık hava durumu için arama yapıldığında veya Google’a “Hava nasıl olacak?” diye sorulduğunda kullanıcılara daha kapsamlı şekilde bilgi verilecek. Google’ın bir blog yazısı aracılığıyla duyurduğu yenilikler arasında saatlik hava durumu gösterimi, yağmur ihtimali, kötü hava uyarıları, 10 günlük hava tahmini, hava kalitesi, UV indeksi, gündoğumu ve günbatımı zamanları gibi bilgiler bulunuyor.

Google Android hava durumu uygulamasına güncellemeyle küçük bir kurbağa da ekliyor. Şirket, kurbağayı “meteorolojiye ilgi duyan yeni bir arkadaş” olarak tanımlıyor. Kurbağanın çizgi filmleri hatırlatan arka planı, hava durumuna göre değişiyor. Böylelikle bir bakışta hava durumuyla ilgili fikir edinmek mümkün hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER