Manşetler

İlk Android Go telefonları MWC 2018’de gösterilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android Go, Google’ın Android’i düşük profilli telefonlar için uygun hâle getirmek amacıyla yaptığı en son hamle olma özelliğini taşıyor. Şirket, Mobil Dünya Kongresi’nde bu daraltılmış işletim sistemiyle çalışan ilk cihazları göreceğimizi açıkladı.

Android Go ilk kez geçen yılın mayıs ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde duyurulmuştu. Bu versiyon 512 MB veya 1 GB RAM gibi çok küçük miktarda RAM barındıran, ucuz ve güçsüz telefonlarda çalışacak. “Android Go (Oreo Edition)” gibi bir isim taşıyan versiyon geçtiğimiz aralık ayında üreticilere ve geliştiricilere dağıtılmaya başlanmıştı. Şimdi de gerçek cihazların çıkacağı noktaya gelmiş bulunuyoruz.

Android Go’yu esas farklı kılacak bir diğer nokta da; YouTube, Gmail, Maps gibi Google uygulamalarının “Go” versiyonları olacak. Bu uygulamalar, normal versiyonlara göre telefonlarda daha az yer kaplayacak ve daha az miktarda mobil veri tüketiminde bulunacak.

Google’ın konuyla ilgili olarak yayınladığı yazıya göre, ilk cihazlar MWC’de gösterildikten kısa bir süre sonra satışa sunulmaya başlanacak.

İLGİLİ HABERLER