Manşetler

Android 4.4 KitKat ve LG Nexus 5 14 Ekim tarihinde bekleniyor

Bir Google çalışanı ve FCC sayesinde LG Nexus 5 ile ilgili epey bilgi sahibi olduk. Şimdi de bu telefonun ne zaman çıkacağına dair bir iddia ortaya atıldı.

android-kitkat-040913-4

Ausdroid sitesi ve web’deki birkaç farklı kaynağın belirttiğine göre, LG ve Google yeni LG Nexus 5’in ve Android 4.4 KitKat’ın duyurusunu 14 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Google’ın geçmişteki Nexus etkinliklerinin ekim ayında düzenlendiğini göz önünde bulundurduğumuzda bu yeni tarih de çok mantıksız durmuyor.

FCC dokümanları Nexus 5’in arka kapağında Qi kablosuz şarj özelliği bulunduracağını gösteriyor. Bu da müşterilerin bir şarj plakasına telefonu oturtarak şarj işlemini gerçekleştirebileceğini ve kabloyla uğraşmayacağı anlamına geliyor. Ayrıca Nexus 5 LTE desteğine de sahip olacak. Bunun yanı sıra farklı radyo bantları, NFC, Bluetooth 4.0 desteği de yeni nesil Nexus telefonunda bulunacak.

Yine FCC dokümanları bu telefonda 4.96 inç köşeden köşeye uzunluklu, yani yaklaşık 5 inç ekrana sahip olacağını gösteriyor. Aslında Nexus 5 adı biraz da buna bağlanıyor. 131.9 x 68.2 milimetrekarelik yüzey alanına sahip olan bu telefonda Snapdragon 800 işlemcinin bulunacağı da belirtiliyor.

Öte yandan Nexus 5 ile birlikte Android 4.4 KitKat’ın da çıkacağı söyleniyor. Bu da diğer Nexus cihazlarının da önümüzdeki haftalarda yeni bir güncelleme daha alacağı anlamına geliyor.

Ausdroid sistesinin belirttiğine göre KitKat sürümü ekranı yeniden boyutlandırma, Miracast güncellemeleri, yeni bir Galeri görünümü, animasyonlarla ilgili yeni uygulama programlama arayüz dosyaları ve yeni bildirim bileşenleri gibi yeniliklerle gelecek. Bu arada Android’in mevcut ve geçmiş versiyonlarında kullanılan varsayılan mavi renkli tema da çeşitli renk gruplarıyla değiştirilecek gibi görünüyor.

Tabii ki, tüm dedikodulara ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Ancak ekim ayı geçmişte yeni Android sürümleri ve Nexus cihazlarıyla tanıştığımız bir ay olmuştu. Bu sefer de farklı olmayacak gibi görünüyor.

İlgili >> Ausdroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER