Teknoloji

Google gelecek nesil Nexus akıllı telefonunu istemeden sızdırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 4.4 KitKat duyurusunu gerçekleştiren Google, YouTube üzerinden de Mountain View yerleşkesine KitKat heykelinin dikilişini gösteren bir video yayınlandı. Şu anda kaldırılmış olan bu video amacından başka işlere de hizmet etti, Google’ın gelecek nesil Nexus akıllı telefonunun zamanından önce ortaya çıkmasına neden oldu.

google-nexus-sizinti-040913-1

Videonun 38 ve 39’uncu saniyelerinde bir tane Google çalışanı ikinci nesil Nexus 7 tutuyormuş gibi görünüyor, ancak bu cihaza biraz daha dikkatli bakıldığından onun aslında bir akıllı telefon olduğu anlaşılıyor. Asus’un en son Nexus tableetine benzer bir tasarım olan cihazın arkasında Nexus markası ve benzer görünümlü kamera da dikkat çekiyor.

google-nexus-sizinti-040913-2

Eğer Google da geçen yılki çizelgesini takip edecekse, yeni bir Nexus akıllı telefonunun zamanı gelmiş demektir. Geçen hafta 8 GB’lık Nexus 4’ün fiyatında indirime giden ve bu cihazın yurt dışındaki Google Play mağazalarında satışın sonlandıran şirket tüketicilerine 16 GB’lık versiyonu satın almalarını tavsiye ediyordu. Söz konusu stok durumları da yeni bir Google Nexus akıllı telefonunun yolda olduğunu işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER