Manşetler

Amazon yeni Kindle Fire HDX tabletleri ve yenilenen Kindle Fire HD’yi tanıttı

Amazon tüm tablet serisini yeniledi, geçen yılın Kindle Fire HD modellerinin yerini daha düşük fiyata, buna rağmen daha üstün özelliklere sahip 7 ve 8.9 inç’lik Kindle Fire HDX cihazları aldı.

amazon-kindle-fire-hdx-250913Kindle Fire HDX tabletlerinin ikisi de 2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, mevcut Kindle Fire HD modeline göre grafik performansını dört kat iyileştiren Adreno 330 grafik işlemcisi ve 11 saate kadar kullanım ömrü sunan bataryalarla geliyor.

8.9 inç versiyonun ekran çözünürlüğü 2560 x 1600 (339 ppi) olurken, 7 inç model ise 1920 x 1200 çözünürlüklü (323 ppi) ekran barındırıyor. Büyük model geçen yılki selefine göre yüzde 34 daha hafif. Bunda Amazon’un kapasitif dokunmatik katmanı doğrudan cam panele eklemesinin rolü bulunuyor. Bu da iki katmanlı ekran yapısı yerine tek katmanlı ve daha hafif ekran yapısının oluşmasını sağlıyor.

Her iki Kindle Fire HDX modeli de HD ön kamera içeriyor. Ayrıca 8.9 inç modelin arkasında 8 megapiksel, HD video kayıt yetenekli, elektronik görüntü sabitleme özellikli ve LED flaşlı kamera da yer alıyor. Her iki tablet de 4G LTE desteği sayesinde ABD’de faaliyete geçen 4G şebekelerinde kullanılabiliyor.

HDX tabletlerde Dolby Digital Plus ses teknolojili çift stereo hoparlörler de bulunuyor. Ayrıca Amazon’un yeni Mayday tuşu da tabletlerde yer alıyor. 7 gün 24 saat, yılda 365 gün hizmet sunan bu servis için eklenen tuş sayesinde tek bir basmayla Amazon’un canlı destek hattına erişilebiliyor.

7 inç Kindle Fire HDX modeli için 229 dolar fiyat biçilirken 8.9 inç model içinde 379 dolar isteniyor. Bu modellerin 4G destekli versiyonları da sırasıyla 329 ve 479 dolara satılacak.

Yenilenen Kindle Fire HD modeli de öncekine göre daha hafif ve ince tasarıma sahip. Ancak bu ürün geçen yılki versiyonla aynı bileşenleri içeriyor. Başlangıçta yalnızca 7 inç’lik ekrana sahip Kindle Fire HD modeli çıkacak. 1280 x 800 piksel çözünürlüklü (216 ppi) ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, çift stereo hoparlörler gibi özellikler Kindle Fire HD’de yer alıyor. Bu model 139 dolarlık ABD fiyatıyla satılacak.

Yeni Kindle Fire tabletlerin her biri Amazon’un yeni Fire OS 3.0 Mojito sürümüyle çıkacak. Söz konusu işletim sistemi Android temelli olup Amazon’un özel olarak geliştirdiği kullanıcı arayüzünü içeriyor.

Tüm tabletler Amazon.com üzerinden ön siparişe sunuldu. Amazon Kindle Fire HDX 7 inç modelinin 18 Ekimde, 8.9 inç modelin ise 7 Kasımda ABD’de dağıtıma çıkması hedefleniyor. 4G modelleri de sırasıyla 14 Kasım ve 10 Aralıkta çıkmış olacak. Bu arada yenilenen Kindle Fire HD tablet de 2 Ekimden itibaren ABD piyasasına giriş yapacak.

Bu üç tabletin de resmen Türkiye’ye gelmesini beklemiyoruz. Ancak paralel ithalat yoluyla ilerleyen aylarda bu tabletleri Türkiye’deki mağazalarda bulmanız da mümkün.

İlgili >> Amazon

İLGİLİ HABERLER