Teknoloji

Amazon elbiseleri sanal ortamda denemeyi sağlayacak bir ayna geliştirdi

amazonAmazon çevrimiçi ortamda kıyafet alışverişi yapanların en önemli sıkıntılarından birine çare olabilecek bir çözüm geliştirdi. “Karıştırılmış gerçeklik aynası” olarak tanımlanabilecek teknolojinin patentini almak için başvuruda bulunan şirket, sanal bir noktada konumlandırdığı kullanıcıların elbiseleri sanal olarak denemesini mümkün kılmayı amaçlıyor.

Patent başvurusunda ayna “kısmen yansıtıcı” ve “kısmen iletici” olarak tanımlanıyor. Aynanın ortaya çıkması için ekranlardan, kameralardan ve projektörlerden yararlanılıyor. Böylelikle “karıştırılmış” bir görüntüye ulaşılıyor. Çevre taraması yaparak sanal bir model oluşturan ayna, ardından kullanıcının yüzünü ve gözlerini tanıyarak hangi objelerin yansıma olarak gösterileceğini belirliyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra sanal kıyafetler ve sahne aynayla aktarılıyor. Aktarımın ardından ortaya “karıştırılmış gerçeklik” sonucu çıkıyor.

Patentlenen her fikir somut bir ürüne dönüşmüyor. Ancak Amazon geçtiğimiz yıl yapay zekâ yazılımı ve bilgisayar görüşü üzerine uzmanlaşan Body Labs isimli şirketi satın almıştı. Body Labs, hareket hâlindeki insanların üç boyutlu modellerini oluşturup onlara sanal elbiseler giydirebilmesi ile dikkat çekmişti. Body Labs’in teknolojisi ve portföyünde Echo Look gibi ürünler barındırması, e-ticaret devinin yeni patentinden yararlanma ihtimalini yukarıya çekiyor.

Amazon yeni teknolojisinden moda sektöründe yararlanabilir

Amazon son zamanlarda moda sektörüyle oldukça yakın biçimde flört ediyor. Kendi giyim markalarını oluşturmayı planlayan şirket, Instagram’daki trendler üzerinden kreasyon hazırlayabilecek algoritmalar üzerinde de çalışıyor. Geliştirilen “karıştırılmış ayna” teknolojisinin moda sektörüne dair amaçlar için kullanılması da olası görünüyor.

İLGİLİ HABERLER