Teknoloji

Alphabet Project Loon ile Porto Riko’da 100 bin kişiyi internete bağladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alphabet project loonAlphabet Project Loon adını verdiği girişimi çerçevesinde AT&T ve T-Mobile ile işbirliğine gitmiş ve Maria Kasırgası’nın vurduğu Porto Riko’ya LTE bağlantısı götürmüştü. Şirketten yapılan açıklamada, helyum dolu balonlarla adadaki 100 bin kişinin internete erişebildiği belirtildi.

Porto Riko’nun büyük kısmı, hâlâ Maria Kasırgası’nın yaralarını sarıyor. Adanın çoğunluğunda baz istasyonları hâlâ işlemiyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) verilerine göre, Porto Riko’daki hücresel şebekenin yüzde 44’ü çalışmıyor. Project Loon balonları geçtiğimiz ekim ayının sonlarında ada halkını internete en hızlı biçimde bağlamanın yöntemi olarak kullanıma sunulmuştu.

Project Loon yöneticilerinden Alastair Westgarth, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kriz zamanlarında insanların sevdikleriyle iletişim kurabilmesi, acil durum hizmetlerine ve önemli bilgilere ulaşabilmesi büyük önem taşıyor. Project Loon’un sağladığı bağlantının işe yaramış olmasını umuyoruz. AT&T, T-Mobile ve kamudaki destekçilerimize teşekkür ediyoruz.”

Alphabet Project Loon ile Porto Riko’da geçici bir çözüm sundu

Alphabet Project Loon ile 100 bin kişiyi internete bağlayarak önemli bir işe imza attı. Ancak Porto Riko’nun tamamında neredeyse 3.5 milyon kişi yaşıyor. FCC tarafından yayınlanan bir haritaya göre, adanın ilçelerindeki baz istasyonlarının yüzde 20 ila 60’ı hâlâ işlemiyor. Loon, Porto Riko nüfusunu internete bağlamaya yardımcı olsa da, hâlâ büyük altyapı çalışmalarına ihtiyaç duyulduğu gerçeği değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER