Teknoloji

Alcatel Watch ile popüler saatlere uygun fiyatlı alternatif sunacak

alcatel-watch-020115

Alcatel yeni bir akıllı telefonun yanı sıra, bir de akıllı saatin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu ürünle birlikte akıllı saat pazarına adım atan şirket pazara uygun fiyatlı bir seçenek kazandırmış oldu.

Alcatel akıllı saatini basitçe “Watch” olarak adlandırıyor ve bu saatin rakiplerin maliyetinden çok daha düşük seviyelerde satılacağını müjdeliyor. Ne var ki, şirket bu saatin teknik özellikleri, fiyatı veya ne zaman çıkacağı hakkında henüz bilgi vermedi. PIXI 3 akıllı telefonun yanında duyurulan bu ürünle ilgili daha fazla detayın Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2015’te verileceği kaydedildi.

Ne var ki, Alcatel bu saatin fotoğraflarını yayınlamaktan kaçınmadı. Alcatel Watch yuvarlak yüzüyle Motorola’nın Moto 360 modelinden izler taşıyor. Alcatel bu saatin geleneksel saatin görünüş ve hissine sahip olduğunu, Android telefonlara bağlandığını, nabız gibi vücut aktivitelerini takip ettiğini, ayrıca telefonun kamerası için uzaktan kumanda işlevi gördüğünü, çalan şarkıları kontrol ettiğini ve bildirimleri gösterdiğini dile getiriyor.

Watch’un farklı seçenekleri ve biçimleri olacağı açık şekilde görülüyor. Görselden de anlaşılacağı gibi plastik, deri veya metal kayışlı seçenekler mevcut olacak. Daha fazla ve kesin özellikler için gelecek hafta başlayacak CES’i beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER