Teknoloji

Alcatel Pixi telefonları Windows Phone, Android veya Firefox OS çalıştırabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

palm-pixi-3s-020115

Palm markasını satın alan Alcatel, yine bir Palm markası olan Pixi adıyla yeni bir telefon serisi oluşturdu. İlk Pixi modeli Windows Phone, Android ve Firefox OS olmak üzere üç farklı işletim sistemini çalıştırabilmesiyle dikkat çekiyor. Birden fazla işletim sistemi seçeneği sunan Pixi dört farklı çeşitte geliyor; 3.5 inç ekranlı 3G modeli ve 4, 4.5 ve 5 inç’lik ekran büyüklüklerinde LTE modelleri mevcut olacak.

Alcatel’in belirttiğine göre bu akıllı telefonlar kullanıcılara evde, işte veya hareket hâlindeyken aynı işletim sistemlerini kullanma imkanı verecek. Uygun fiyatlarla sunulacak bu telefonlar teknik özellikler ve işlemci gücü bakımından üst sınıf akıllı telefonlarla rekabet edecek seviyede değil. 3.5 inç’lik en küçük boyutlu model sadece 3G bağlantılarını destekliyor. Ancak Alcatel kullanıcılarının fazla karmaşık sistemler istemediğini, ofisteki iş ortamının bir benzerini aradıklarını söylüyor.

Telefonlarını üç farklı işletim sistemine açmak Alcatel için iyi bir kullanıcı deneyimi sunma noktasında zor olabilir. Ancak şirketin her üç işletim sistemiyle de deneyimi bulunuyor. Daha önce çıkmış olan Pixi telefonu Google’ın işletim sistemini kullanıyordu. Geçen yıl çıkan Fire telefonunda Mozilla’nın işletim sistemi bulunurken, 64-bit işlemcili POP 2’de de Windows Phone yüklü olarak geliyordu.

İLGİLİ HABERLER