Teknoloji

Alcatel 5’e ait basın fotoğrafları ve tanıtım videosu internete sızdı

Alcatel, akıllı telefon pazarının son yıllardaki hareketli şirketleri arasında yer alıyor. Şirket özellikle giriş seviyesi ve orta segment için dikkat çekici seçenekler sunuyor. Alcatel’in 2018 portföyüne dair ipuçları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Alcatel 5 adını taşıyan yeni akıllı telefona ait basın fotoğrafları ve tanıtım videosu da internette dolaşan sızıntıların arasına eklendi.

Akıllı telefona ait olduğu belirtilen tanıtım videosu, ünlü duyumcu Roland Quandt tarafından paylaşıldı. Quandt, paylaşımında telefona ait olduğu söylenen bileşenler hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Buna göre, telefonda 1440 x 720 piksel çözünürlüklü 5.7 inç ekran bulunacak. Söz konusu ekran 18:9 görüntü oranına sahip olacak.

https://twitter.com/rquandt/status/958371732527730688

Akıllı telefonun kalbinde ise 1.5 GHz sekiz çekirdekli MediaTek MT6750 yonga seti bulunacak. Malti-T860 MP2 GPU da barındıran bu yonga setine 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı da eşlik edecek. Telefonun depolama alanı microSD kart desteğiyle genişletilebilecek.

Parmak izi tarayıcısı akıllı telefonun arka panelinde yer alıyor. Telefonun arkasında f/2.0 diyafram genişliğine sahip 12 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Alcatel’in yeni telefonu önünde ise iki kamera taşıyor. 13 megapiksel çözünürlüklü sensörü, 120 derece geniş açılı bir lens taşıyan 5 megapiksel çözünürlüklü sensör tamamlıyor.

Alcatel 5 Face Unlock özelliğine de sahip

Alcatel 5, 3000 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. Akıllı telefon, parmak izi tarayıcısının yanı sıra Face Unlock özelliği sayesinde yüz tanıma yöntemiyle de ekstra güvenlik sağlıyor. Kutusundan Android 8.0 ile çıkması beklenen telefonun mart ayı içinde Avrupa’da satışa sunulması ve fiyat etiketinde 230 avro yazması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER