Teknoloji

Adobe Photoshop iPad uygulaması sonunda yayınlandı

adobe photoshop ipad

Uzun süredir merakla beklenen Adobe Photoshop iPad uygulaması en sonunda yayınlandı. Uygulamanın gelişi, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Adobe MAX etkinliğinde duyurulmuştu. Uygulama hâlihazırda App Store üzerinden indirilebiliyor.

Adobe Photoshop’un iPad uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor ve 30 gün boyunca yine ücret ödemeden kullanılabiliyor. 30 günün ardından uygulama kullanımı için Creative Cloud abonesi olmak gerekiyor. Mevcut Creative Cloud aboneleri ise hesaplarına giriş yaparak Photoshop’un iPad uygulamasını kullanmaya başlayabiliyor.

Adobe’den uygulamanın fiyat politikası konusunda net bir bilgi verilmiş değil. Ancak Photoshop iPad uygulamasının App Store’daki sayfasına bakıldığında 69,99 TL’lik bir aylık abonelik ücreti görülüyor.

Photoshop’un iPad uygulaması, Apple Pencil için tam destek sunuyor. Uygulamada kullanıcılar tam PSD dosyaları üzerinde çalışabiliyor. Sık kullanılan Photoshop fonksiyonlarını dokunmatik ekrana uygun hâle getiren uygulamanın desteklediği cihazlar listesi şu şekilde:

  • iPad Pro (Wi-Fi, Wi-Fi + Cellular)
  • iPad Pro (12.9 inç) ve 2. Nesil
  • iPad Pro (10.5 inç)
  • iPad Pro (9.7 inç)
  • iPad (5. Nesil)
  • iPad mini 4
  • iPad Air 2

Adobe Photoshop iPad uygulamasını Illustrator izleyecek

Kullanıcılar üstünde çalıştıkları dosyaları bulut üzerinde kaydedip daha sonrasında bu dosyalara bilgisayar üzerinden erişebilecek. Photoshop iPad uygulaması, profesyonel kullanıcıların mobil ihtiyaçlarını karşılayabilecek araçlar barındırıyor. Tam PSD desteği, katman düzenleme araçları ve fırçalar, söz konusu araçlar arasında bulunuyor.

adobe photoshop ipadAdobe Photoshop uygulamasının ardından Illustrator uygulamasını da 2020’de iPad sahipleriyle buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER