Teknoloji

Adobe Lightroom yapay zekâ desteğiyle resim düzenlemeyi hızlandırıyor

adobe lightroom
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe Lightroom için yapay zekâ destekli yeni özellikler sunuyor. Böylelikle görsel düzenlemenin zahmetli kısımlarının hızlandırılması hedefleniyor. Sunulan özellikler arasında istenmeyen unsurların kapatılmasının geliştirilmesi ve bunların fotoğraflardan daha kolay çıkarılmasını sağlayacak araçlar da bulunuyor.

Yapay zekâ ile maskeleme süreci Kişileri Seç, Nesneleri Seç ve tek tıkla yapılabilen Arka Planı Seç özellikleriyle gelişiyor. Kişileri Seç özelliği insanları otomatik olarak algılıyor ve yüksek detaylı katman maskeleri oluşturuyor. Bu maskeler süjenin belli bir yerinde oluşturulabiliyor.

adobe lightroom Yüz, vücut, deri, gözler, dişler, dudaklar, saç ve daha fazlası tek bir tıklatmayla tespit edilebiliyor. Böylelikle maske oluşturma süreci hızlandırılıyor ve buna bağlı olarak görsel düzenleme işlemi daha hızlı tamamlanıyor.

Gökyüzü Seç ve Süje Seç gibi seçenekler Lightroom’a geçtiğimiz yılın ekim ayında eklenmişti. Photoshop’ta da benzer şekilde işleyen bir Süje Seç özelliği bir süredir mevcuttu. Ancak bu yeni özellik insanlardaki maskeleme alanlarını optimize ediyor.

adobe lightroomNesneleri Seç özelliği de Fırça Seçimi aracılığıyla görsellerdeki nesneleri tespit etmeyi ve onları kapatmayı mümkün kılıyor. Ardından kullanıcıların seçtiği alanların kenarları yapay zekâ tarafından otomatik olarak düzeltilecek. Adobe yapay zekânın en ince detayları bile algılayabileceğine dikkat çekiyor. Arka Plan Seç özelliği ise sadece tek bir tıklatma ile arka planı kapatmayı sağlıyor. Tüm bu özelliklere Windows ve Mac’teki Lightroom ve Lightroom Classic uygulamalarında ve Adobe Camera RAW uygulamasında erişmek mümkün olacak.

Portreler için sunulan “Ayarlanabilir Ön Ayarlar” özelliği ise Adobe Lightroom ve Lightroom Classic’in Windows, Mac, iOS ve iPadOS uygulamalarında kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER