Teknoloji

Acer Swift 7 incelen ekran çerçevesi sayesinde küçüldü

acer swift 7Acer IFA 2018’de Swift 7 dizüstü bilgisayarının yeni bir versiyonunu tanıttı. Aslında yeni Swift 7 bu yılın başında CES’te tanıtılmıştı. Ancak en yeni model 10 mm kadar daha ince ve kenardan kenara uzanan ekran barındırıyor.

Ekranın yüzde 92 gibi yüksek bir ekran-gövde oranı bulunuyor. Aynı zamanda dizüstü bilgisayarın ağırlığı da 1 kilogramın altına inmiş.

Acer yeni Swift 7’yi 8. nesil Intel Core i7 işlemciyle sunuyor. Aynı zamanda bu ürünün dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olduğunu iddia ediyor.

Acer, bu yılın başında çıkan Swift 7‘dekiyle aynı boyutta 14 inçlik ekranı kullanıyor. Ancak ekran çerçevesi büyük oranda azaltıldı ve sadece 4.27 milimetreye indi. Böyle olunca dizüstü bilgisayarın kapladığı alan da yüzde 15 oranında azaldı.

Dizüstü bilgisayarı hafif tutmak isteyen şirket, magnezyum alaşımlı materyalleri tercih ediyor. Bu dizüstü bilgisayarın bir web kamerasına sahip olup olmadığı; Acer’ın bunu ekranın altına mı koyduğu, yoksa Huawei Matebook X Pro‘da olduğu gibi klavyedeki bir tuşa mı sakladığı bilinmiyor.

Acer, Swift 7’nin fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış tarihi hakkında konuşmadı. Ancak bunların da IFA 2018 süresince kesinleşmesini bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER