Teknoloji

Acer’dan yapımcılara özel güçlü ConceptD dizüstü bilgisayarlar

acer conceptd 9

Acer, ConceptD adını verdiği, içerik yapımcılarına ve kreatif kişilere hitap eden üst sınıf dizüstü bilgisayar serisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket işin özünde oyun dizüstü bilgisayarlarını alıp bunları profesyonel video düzenleme veya çizim gibi işler için uygun hâle getirmiş gibi görünüyor. Acer başlangıçta üç adet ConceptD dizüstü bilgisayarın tanıtımını gerçekleştirdi. Bunlar ConceptD 9, ConceptD 7 ve ConceptD 5 olarak sıralanıyor.

ConceptD 9, amiral gemisi ürün niteliğinde ve Acer, bunun özel olarak çizim ve üç boyutlu çalışmalar için geliştirildiğini söylüyor. 17.3 inç, 4K ekran ve Ezel Aero Hinge menteşe tasarımını barındırıyor. Ayrıca dahili Wacom kalem desteği de mevcut.

ConceptD 9 özellikler bakımından da Acer’ın herhangi bir oyun bilgisayarından geri kalmayacak niteliklere sahip gibi görünüyor. 9. nesil Intel Core i9 işlemci, 32 GB’ye kadar RAM seçenekleri, RTX 2080 GPU ve 512 GB ya da 1 TB NVMe SSD depolama seçenekleri mevcut. Ayrıca Acer, oyun bilgisayarlarındaki deneyimini buraya uyguluyor. ConceptD 9, oyun bilgisayarlarında olduğu gibi 3D Aeroblade fanları kullanıyor.

Acer ConceptD 7 | Görsel: Liliputing

ConceptD 7 ise, 15.6 inç 4K ekranıyla D 9’dan daha küçük olsa da, yine de büyük bir cihaz. Ancak özellikler bakımından da büyük kardeşinden biraz daha alt seviyede bulunuyor. 9. nesil Intel Core i7 işlemci, RTX 2080 Max-Q GPU ya da RTX 2060 grafik işlemci birimi seçenekleri mevcut. Depolama ve RAM seçenekleri ise ConceptD 9 ile aynı seviyede bulunuyor. Aynı zamanda geleneksel bir dizüstü bilgisayar formuna daha yakın. Yani döndürülebilir ekranı veya kalem desteği gibi, daha büyük olan ConceptD 9’un sundukları yok.

Acer ConceptD 5 | Görsel: Liliputing

Son olarak ConceptD 5’e gelelim. Teknik özellikler ve muhtemelen fiyat bakımından serinin giriş seviyesi ürünü olsa da, bu bilgisayar da kendi çapında güçlü görünüyor. ConceptD 7 gibi, 4K 15.6 inç panel barındırıyor. Ancak 8. nesil Intel Core i7 ve Core i5 işlemci seçenekleri, AMD Radeon RX Vega M grafik işlemciyle birlikte sunuluyor. RAM ise 16 GB ya da 8 GB arasından seçilebiliyor. Depolama alanı seçenekleri ise 256 GB, 512 GB veya 1 TB SSD şeklinde sıralanıyor. Bu üç model içinde en küçük ve hafif ConceptD dizüstü bilgisayarı.

Acer bu yeni ConceptD bilgisayarların fiyatlarını veya piyasaya çıkış bilgilerini henüz açıklamadı. Ancak çok yakında bunlarla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğreneceğimizi tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER